طراحی سایت در گذشته بیشتر روی طراحی وبسایتهایی برای مرورگرهای سیستم های کامپیوتری تمرکز داشت؛ اما از اواسط دهه 2010 به بعد، طراحی برای مرورگرهای موبایل و تبلت هم به شدت مورد توجه قرار گرفت. در این مقاله قصد داریم هرآنچه را که درباره طراحی سایت نیاز دارید بدانید، به طور کامل شرح دهیم.
اما قبل از آن بد نیست بدانید طراحی سایت معمولا به جنبههای تجربه کاربری در توسعه وب اشاره دارد، نه به بخش نرمافزاری. همچنین طراحی وب دارای چند بخش فرعی است که در ادامه به تفصیل توضیح داده خواهد شد. اگر دوست دارید در مورد طراحی سایت بیشتر بدانید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
چرا طراحی وب سایت اهمیت دارد؟
با استفاده از طراحی وب شما میتوانید آن طور که دوست دارید ذهن مخاطبانتان را برای درک برند خود هدایت و کنترل کنید. با بهکارگیری استراتژی و رویکرد صحیح بازاریابی بصری، کسب و کار شما میتواند مخاطبان مناسب خود را جذب کرده و آنها را به مشتریهای دائمی تبدیل کند.
معمولاً برندی که بیشتر بتواند توجه و اعتماد مخاطب را جلب کند و با ثباتتر بهنظر برسد، بیشتر از سایر برندها با استقبال مخاطبان مواجه خواهد شد و کاربران بیشتری علاقه به تجارت با آن خواهند داشت. بدون داشتن یک وبسایت مطرح به سختی میتوانید امتیازات مثبتی را که یک حضور پر قدرت آنلاین به شما می دهد، داشته باشید.
لذا طراحی وب عنصری از پروژه تجارت و کسب و کار شما است که هرگز نباید نادیده گرفته شود. مخاطب شما میتواند طراحی سایت شما را نامناسب بداند و با شما و برندتان ارتباط نگیرد، در عوض رقبایی را انتخاب کند که به طراحی وبسایت خود ارزش دادهاند.
به همین خاطر کار با طراحانی که درباره طراحی سایت اطلاعات لازم را دارند یا به عبارت دیگر کاربلد و با تجربه هستند، امری خطیر و بسیار مهم است. یک فرد حرفهای و ماهر میتواند نیازهای برند شما را تجزیه و تحلیل کند و از ابزارهای مناسب برای ترجمه بصری آن استفاده کند و در عین حال به استراتژی و اهداف وفادار بماند؛ از این رو اهمیت زیادی دارد که شما کار طراحی سایت خود را به چه افرادی میسپارید.
طراحی گرافیک وب
طراحی گرافیک در وبسایت از نظر بصری اهمیت ویژهای دارد و شامل همه چیزهایی میشود که خاصیت تصویری دارند و در ذهن مخاطب ماندگار هستند. همه چیز از رنگهای بکار رفته در صفحات و فونت نوشتهها گرفته تا چینش متون و تصاویر در کنار یکدیگر در این قسمت جای میگیرند.
جالب است بدانید طراحی گرافیک وبسایت، معرف هویت برند است. زمانی که بازدیدکنندگان وبسایت شما با دیدن گرافیک مختص به برندتان بتوانند با کسب و کار شما ارتباط درستی برقرار کنند، میتوانید مطمئن باشید که گرافیک به درستی در خدمت هویت برند در آمده است؛ از این رو طراحی گرافیک صحیح و اصولی، نقطه جذب مشتریان زیادی خواهد بود.
طراحی رابط کاربری
یکی دیگر از نقاط جذب مخاطب درباره طراحی سایت، رابط کاربری است که به عنوان پلی میان مخاطب و مشتری نقش مهمی برعهده دارد. حتی اگر وبسایت کاری شما طراحی گرافیک و محتوای قوی و جذابی داشته باشد؛ اما رابط کاربری نتواند به اندازه سایر موارد قدرتمند طراحی شود، مشتریان و مخاطبان ناراضی خواهند بود و اعتماد خود را به کسب و کار شما از دست میدهند.
طراحی رابط کاربری نه فقط برای سایتهای قدیمی و سنتی بلکه برای تمام برنامههای دیجیتالی از جمله بازیها، انواع نرمافزارهای کامپیوتری و اپلیکیشنهای موبایلی نیز اهمیت بالایی دارد. پس در طراحی وبسایت خود تلاش کنید تا رشتهای که شما و مخاطبانتان را به هم وصل میکند در عین سادگی با ویژگیهای برند شما منطبق باشد.
طراحی تجربه کاربری
یکی از حساسترین مسائل در این زمینه، طراحی تجربه کاربری است. شکل ظاهری و احساسی که کار با وبسایت شما به مخاطب میدهد، باید بهیادماندنی و مثبت باشد. در غیر این صورت مخاطب شما به دنبال راه حلهای دیگری خواهد بود. یک متخصص طراحی وب وظیفه ایجاد یک تجربه واقعاً ارزشمند را دارد که به معنای درک نیازهای کاربر شما و ارائه آنها است. تعامل با کسب و کار شما باید همیشه یک لحظه مثبت برای مخاطبان آن باشد.
بهینه سازی موتور جستجو
آخرین اصل درباره طراحی سایت به بهینهسازی موتور جستجو (SEO) اشاره دارد تا مطمئن شوید که گوگل و سایتهای مشابه به درستی محتوای شما را فهرستبندی میکنند. این امر کمک میکند تا محتوای شما در رتبهبندی نتایج جستجو به موقعیتهای بهتری دست یابد؛ بنابراین مخاطبان گستردهتری که به دنبال موضوع مشابه با سایت شما هستند، به سایت شما دسترسی پیدا خواهند کرد.
با اینکه بسیاری از جنبههای سئو به تولید محتوا مربوط میشود، طراحی وب نیز به عنوان عاملی مهم در اطمینان از درستی کد سایت شما، نقش تعیینکنندهای دارد. مجموع همه این موارد در تعیین جایگاه وبسایتها نقش دارند.
محبوب ترین ابزارهای طراحی وب
هنگامی که زمان ایجاد وبسایت شما فرا میرسد، برونسپاری ممکن است بهترین انتخاب باشد که باعث صرفهجویی در وقت میشود. پیشنهاد میدهیم همه چیز درباره طراحی سایت خود را در اختیار یک طراح ماهر و با تجربه بگذارید. با این حال، اگر تصمیم دارید خودتان این کار را امتحان کنید، چندین ابزار طراحی وب در دسترس هستند تا انجام این کار را برای شما آسانتر کنند.
وردپرس، wix، Adobe، کانوا، طرح یا همان sketch ابزارهای محبوب طراحی وب هستند که در حال حاضر توسط افراد، مشاغل کوچک، شرکتها و برندها در هر نوع و اندازه استفاده میشوند. شما نیز با استفاده صحیح از ابزارهای معرفی شده میتوانید امکانات بیشماری در زمینه طراحی سایت را در اختیار داشته باشید و با استفاده از آنها سایت مناسبی برای خود خلق کنید.
کلام پایانی
وب سایت، مرکز برند شما است. آن جایی که شما اهداف، چشمانداز و خیلی چیزهای دیگر را در رابطه با تجارت خود به اشتراک میگذارید. با توجه به اهمیت طراحی وب، لازم است متخصصی که آن را اجرا میکند، مهارت های خاصی داشته باشد تا کار با کیفیتی را ارائه دهد. در غیر این صورت کل پروژه ممکن است مانع رسیدن به اهدافتان شود و نتیجه عکس داشته باشد.
بههرحال چه خودتان طراحی سایت را انجام دهید و چه به متخصصان مستقل برونسپاری کنید، باید وبسایت ایجاد شده نماینده کاملی از برندتان باشد. اگر درباره طراحی سایت خود به کمک نیاز دارید یا زمان کافی برای انجام صحیح آن را ندارید، میتوانید موضوع را با متخصصان این حوزه در میان بگذارید.