به عنوان یک کاربر عادی که تا کنون طراحی سایت نکرده است، احتمالاً فرق طراحی سایت داینامیک و سایت استاتیک را نمی‌دانید. در واقع ممکن است که حتی نام این اصطلاحات را نیز نشنیده باشید. با این حال اهمیت زیادی دارد که قبل از طراحی سایت برای کسب و کارتان بدانید که سایتی که طراحی می کنید داینامیک است یا استاتیک؟ هر یک از این سایت ها برای چه کارهایی مناسب هستند و چه نیازهایی را برطرف می سازند؟ تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید .در این صورت با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این نوع سایت‌ها بدانید.

طراحی سایت داینامیک

 طراحی سایت داینامیک در مقابل طراحی سایت استاتیک قرار می‌گیرد. اگر در دبیرستان رشته ریاضی خوانده باشید و یا کمی زبان انگلیسی بلد باشید، می‌دانید که داینامیک به معنای پویا و استاتیک به معنای ایستا است. پویا بودن یک سایت لزوماً به معنای بهتر بودن آن نیست، در واقع ممکن است سایت استاتیک برای کار شما کافی باشد و نیازی به طراحی سایت داینامیک نداشته باشید. برای پاسخ دادن به این قبیل سوال ها باید اول با این موضوع آشنا شوید که سایت داینامیک چیست و چه تفاوت‌هایی با سایت استاتیک دارد؟ سایت داینامیک چه مزایایی دارد؟ برای چه نوع سایت‌هایی بهتر است به طراحی سایت داینامیک بپردازیم؟ در این مطلب قصد ما پاسخ به این مطالب را داریم، ما را تا پایان همراهی کنید تا به پاسخ این سوالات و سوالات دیگر برسید.

طراحی سایت داینامیک

سایت داینامیک چیست؟

بیایید اول به این نکته بپردازیم که چه سایتی سایت داینامیک است؟ سایت داینامیک یا سایت پویا سایتی است که انعطاف پذیری بالایی دارد و محتوای آن همواره قابل تغییر است. در واقع سایت‌هایی که محتوا در آن‌ها به صورت مرتب به روز رسانی می‌شوند و مطالب جدیدی در آن‌ها به نمایش در می‌آید، سایت‌های داینامیک هستند. این سایت‌ها متناسب با نیاز کاربر تغییر می‌کنند و با توجه به داده‌هایی که او وارد می‌کند، محتواها و تصاویر جدید را نشان می‌دهند.

برای این که درک بهتری از نحوه طراحی سایت داینامیک به دست بیاورید، بگذارید سایت استاتیک را نیز کمی توضیح دهیم. در سایت‌های استاتیک محتوا به وسیله کاربر و متناسب با او تغییر نمی‌کند. در واقع همین که کاربر وارد سایت شد، همان چیزی را مشاهده می‌کند که کاربران دیگر آن را می‌بینند. محتوا و طرح همان زمانی که صفحه بارگذاری می‌شود تولید شده و به روز رسانی اتوماتیکی بر اساس نیاز کاربر در آن صورت نمی‌گیرد.

تفاوت‌های سایت داینامیک و سایت استاتیک

حال که برای هر دو نوع سایت یک تعریف کلی ارائه دادیم، بیایید در مورد تفاوت‌های آن‌ها بهتر بحث کنیم. در ادامه تفاوت‌های سایت استاتیک و سایت داینامیک را در چند مورد بررسی می‌کنیم تا بیشتر به ویژگی‌های آن‌ها پی ببرید.

نحوه نمایش محتوا در هر یک از دو سایت

اولین تفاوت در نحوه نمایش محتواست، همان طور که گفتیم در طراحی سایت داینامیک محتوا و طراحی صفحه از هم جدا هستند. طراحی در بخش قالب‌ها و محتوا در پایگاه داده ذخیره سازی می‌شوند. در سایت استاتیک چنین نیست و محتوا و طرح صفحات ثابت هستند و در مرحله نهایی طراحی سایت دقیقاً تعیین می‌شوند.

زبان‌های برنامه نویسی

طراحی سایت داینامیک توسط زبان‌های برنامه نویسی خاص و طراحی سایت استاتیک نیز توسط زبان‌های دیگری انجام می‌شود. برای سایت‌های استاتیک از زبان‌هایی مثل css  و HTML یا جاوا استفاده می‌کنند و برای طراحی سایت داینامیک زبان‌های ruby, php و python و پایگاه‌های داده به کار می‌روند.

نحوه به روز رسانی محتوا

برای به روز رسانی محتوا در سایت‌های استاتیک باید به صورت دستی، در کدهای سایت تغییر ایجاد کرد. این در حالی است که در طراحی سایت داینامیک این امکان وجود دارد که درخواست کاربران و داده‌های ورودی خود شکل سایت را تغییر دهند.

زمان بارگذاری

به دلیل این که نیازی به پردازش درخواست‌های کاربر در سایت‌های استاتیک وجود ندارد، زمان بارگذاری در این سایت‌ها کمتر از سایت‌های داینامیک است. این در حالی است که سایت داینامیک به زمان بیشتری نیاز دارد تا درخواست‌ها و ورودی‌ها را پردازش کند و به پایگاه داده نیز دسترسی پیدا کند.

میزان تعامل

به این دلیل که سایت استاتیک تطبیق پذیر نیست، میزان تعامل در آن نیز کمتر است. در واقع این نوع سایت برای سایت‌های کوچک و ساده مناسب‌تر است در حالی که در طراحی سایت داینامیک، امکان تعامل زیاد بسیار اهمیت دارد و برای سایت‌های پیچیده‌تر مناسب است.

تفاوت طراحی سایت داینامیک و استاتیک

تفاوت های طراحی سایت داینامیک و استاتیک در برنامه نویسی

مزایای طراحی سایت داینامیک

حال که در مورد تفاوت‌های طراحی سایت داینامیک و استاتیک صحبت کردیم، به این بخش می‌رسیم که مزایای طراحی سایت داینامیک چیست؟ در واقع می‌خواهیم بدانیم که با داشتن یک سایت داینامیک ما به چه مزایایی دست پیدا می‌کنیم؟

تعامل پیشرفته‌تر

اگر در مورد رازهای موفقیت یک سایت در فضای مجازی اطلاعاتی داشته باشید، می‌دانید که یکی از مهم‌ترین رازها این است که بتوانید با کاربرانتان به طور مناسب تعامل کنید. در واقع تعامل بالا با کاربران هم رتبه سایت شما را بهبود می‌دهد و هم مخاطب را به شما وفادارتر می‌کند. یکی از مهم‌ترین مزایایی که با طراحی سایت داینامیک به آن دست پیدا می‌کنید، این است که امکان تعاملتان با کاربران بالاتر می‌رود. بخش نظرات، نظرسنجی‌ها، ورود اطلاعات توسط کاربر و فرم‌های تماس مختلف از جمله این راهکارهای تعاملی هستند. تعامل بالاتر مخاطبتان با شما باعث می‌شود به سلیقه مخاطب بیشتر واقف شوید و در نتیجه امکانات بهتری نیز در اختیار او قرار دهید. همه این ها در مجموع به رشد و توسعه شما و کسب و کارتان می‌انجامد.

مدیریت راحت‌تر

در طراحی سایت داینامیک از سیستم‌های مختلف مدیریت محتوا استفاده می‌شود که معروف‌ترین آن وردپرس است که به رایگان در دسترس شماست. توسط این سیستم‌های مدیریت محتوا شما می‌توانید به راحتی سایت خود را تغییر دهید، محتواهای آن را به روز رسانی کنید و صفحات جدید را بسازید. این کارها با استفاده از طراحی سایت داینامیک بسیار سریع‌تر از سایت‌های استاتیک نیز اتفاق می‌افتند.

امکان سفارشی سازی بالا

از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت داینامیک این است که امکان سفارشی کردن سایت بسیار بالاتر است. شما می‌توانید با استفاده از کدنویسی و تکنولوژی‌های مربوط به آن، تا حد بسیار بالایی ویژگی‌هایی که نیاز دارید را به سایت اضافه کنید و سایت خود را سفارشی‌تر و منحصر به فرد تر نمایید.

امکان استفاده از ویژگی‌های متنوع

یکی از مزایای طراحی سایت داینامیک این است که ابزار و ویژگی‌های پیشرفته‌تر و به روز تری را می‌توان در آن به کار بست. این ابزار و سرویس‌ها به بهینه شدن سایت، عملکرد بالاتر، امنیت بهتر و سرعت بیشتر کمک می کنند.

طراحی سایت داینامیک چه کاربردی دارد؟

تا این جا متوجه ویژگی‌های طراحی سایت داینامیک و تفاوتی که با سایت‌های استاتیک دارد شدید. در این بخش قصد داریم برخی مثال‌ها از سایت‌هایی که به صورت داینامیک طراحی می‌شوند را برایتان نام ببریم و توضیح دهیم. در واقع قصد داریم بگوییم که چه سایت‌هایی بهتر است به صورت داینامیک طراحی شوند تا کارکرد بهتری برای شما و کاربر داشته باشند و موجب رشد کسب و کار شما باشند.

فروشگاه‌های آنلاین

اگر قصد شما از طراحی سایت، داشتن یک فروشگاه آنلاین است، به شما توصیه می‌کنیم که از طراحی سایت داینامیک استفاده کنید. فروشگاه‌های آنلاین باید بتوانند با کاربران تعامل مناسبی داشته باشند. علاوه بر این یک فروشگاه آنلاین، باید محصولات را به سلیقه مخاطب به او نمایش بدهد و در واقع شخصی سازی شود. کاربران در فروشگاه‌های آنلاین باید بتوانند محصولات را به سبد خرید خود اضافه کنند، محصولات مختلف به آن‌ها پیشنهاد شود و در نهایت پرداخت و پیگیری را از طریق سایت انجام دهند. بخش نظرات و امتیازات هر کالا نیز برای مخاطبان و کاربران یک فروشگاه آنلاین که در واقع مشتریان او هستند اهمیت زیادی دارد. بنابراین برای داشتن یک فروشگاه آنلاین باید از طراحی سایت داینامیک استفاده کنید.

شبکه‌های اجتماعی

اگر قصد طراحی یک شبکه اجتماعی جدید را دارید، باید از طراحی سایت داینامیک استفاده کنید. برای این که بتوانید بهتر منظور ما را متوجه شوید، شبکه اجتماعی اینستاگرام را در نظر بگیرید. در این شبکه هر کاربر صفحات مخصوص به خود را می‌بیند که از سایرین متفاوت است. مهم‌ترین ویژگی یک شبکه اجتماعی نیز تعامل است. بدون تعامل بالا نمی‌توان یک شبکه اجتماعی را تاسیس کرد. کاربران اطلاعات مختلف را به این شبکه‌ها می‌دهند و بر اساس نیاز و اطلاعات ورودی توسط آن‌ها، این شبکه‌ها تغییر می‌کنند. بنابراین یکی دیگر از کاربردهای طراحی سایت داینامیک، طراحی یک شبکه اجتماعی است.

مزایای طراحی سایت داینامیک

طراحی سایت دینامیک و استاتیک چه فرق هایی دارند؟

طراحی پرتال خبری

اگر قصد طراحی یک سایت خبری را دارید نیز باید از طراحی سایت داینامیک استفاده کنید. در سایت‌های خبری افراد نظر ارسال می‌کنند، اخبار و مطالب روز را به صورت پویا دریافت می‌کنند و بر اساس مطالبی که آن‌ها خوانده اند، مطالب دیگر به آن‌ها پیشنهاد داده می شود. با این توضیحات، باید برای شما مشخص شده باشد که بدون طراحی یک سایت داینامیک نمی‌توانید یک سایت خبری خوب داشته باشید.

مثال‌هایی از طراحی سایت استاتیک

حال که به بررسی مثال‌هایی از طراحی سایت داینامیک پرداختیم، خوب است که در مورد سایت‌های استاتیک نیز مثال‌هایی بزنیم. به این مثال‌ها دقت کنید. اگر سایتی که شما قصد طراحی آن را دارید در یکی از این دسته‌ها جای می‌گیرد، نیازی نیست که حتماً به طراحی سایت داینامیک بپردازید. طراحی سایت داینامیک همان طور که ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد دارد و امکانات بیشتری در اختیار مخاطب می‌گذارد، هزینه‌ی بیشتری نیز برای طراحی آن لازم است بنابراین برای داشتن یک سایت حرفه ای با بهترین امکانات به دنبال طراحی سایت ارزان نباشید. اما در صورتی که به این امکانات نیازی ندارید بدون شک لازم نیست هزینه‌ی چیزی را بپردازید که از آن استفاده نمی‌کنید بنابراین هزینه ی اضافی نکنید.

سایت‌های روزمره نویسی و شخصی

یکی از سایت‌هایی که با طراحی استاتیک به خوبی بالا می‌آیند، سایت‌های شخصی است. شما در این سایت‌ها اطلاعاتی در مورد خود منتشر می‌کنید و ممکن است برای مثال برای رزومه‌ی خود از آن‌ها استفاده نمایید. ممکن است این سایت‌ها سایت روزمره نویسی و ثبت دلنوشته ها و متن‌هایتان باشد. در این صورت نیز به طراحی سایت داینامیک نیاز ندارید و سایت استاتیک به خوبی نیاز شما به این موارد را برطرف می کند.

صفحات رسمی شرکت‌ها

صفحات رسمی شرکت‌ها نیز اطلاعاتی مثل تماس با ما، خدمات شرکت، رهنماهایی که در آن شرکت مورد نیاز است و … را به نمایش می‌گذارند. این سایت‌ها نیز نیازی نیست که داینامیک باشند و با طراحی یک سایت استاتیک می‌توانید به خوبی نیاز خود را برطرف کنید.

صفحات مربوط به انتشار اطلاعات

صفحاتی که در آن ها اطلاعات مختلف از جمله مقالات و … را منتشر می کنید نیز از جمله صفحات استاتیک هستند. در این صفحات مخاطبان نیازی به ارسال بازخورد ندارند و سایت نیز به صورت استاتیک است و بر اساس ورودی های آن ها شخصی سازی نمی شود.

طراحی سایت داینامیک و مثال هایی از سایت استاتیک

صفحات فروشگاهی ساده

این صفحات محصولات و یا خدماتی را برای شما به نمایش می‌گذارند. در این سایت‌ها محصولات و خدمات نمایش داده می‌شوند و اطلاعاتی که در مورد آن‌ها است نیز به اطلاع کاربر می‌رسد، اما برای خرید محصول نمی‌توان از طریق همان صفحه سایت عمل کرد. در این مواقع برای خرید شما به صفحه دیگر و یا سیستم دیگری هدایت می‌شوید. اگر قصد طراحی چنین صفحاتی را دارید نیز سایت‌های استاتیک برای شما کافی هستند.

طراحی سایت داینامیک را به چه تیمی بسپاریم؟

تیم طراحی سایت گیتی گت که بیش از 11 سال تجربه برنامه نویسی در زمینه‌های مختلف دارد، به راحتی می‌تواند یک سایت داینامیک مناسب برای شما طراحی کند و بهترین خدمات سئو سایت را به شما ارائه دهد. شما می‌توانید در بخش نمونه کارهای سایت ما برخی از سایت‌های داینامیک طراحی شده توسط تیم گیتی گت را مشاهده بفرمایید. علاوه بر این اگر هنوز نمی‌دانید چه نوع سایتی برای شما مناسب است، می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید و از مشاوره‌ی کارشناسان ماهر گیتی گت بهره مند شوید.

021-91693781

جمع بندی نکات طراحی سایت داینامیک

طراحی سایت داینامیک نوعی طراحی سایت است که در آن صفحات سایت طراحی شده به صورت پویا و بر اساس داده های ورودی مخاطبان تغییر می کند. در مقابل سایت های داینامیک، سایت های استاتیک قرار دارند. در این مقاله ما به بررسی مزایا و کاربردهای سایت های داینامیک و استاتیک پرداختیم و تفاوت های هر یک را با دیگری توضیح دادیم. سایت های داینامیک به صورت کلی امکانات بهتری را در اختیار مخاطبان قرار می دهند. امیدواریم که این مطالب به شما در جهت بهبود کسب و کارتان و انتخاب یک شیوه طراحی سایت خاص مفید بوده باشد.