برای طراحی سایت چه باید کرد؟ این پرسش یکی از متداولترین سؤالاتی است که در ذهن صاحبان کسبوکار نقش میبندد. در دنیای دیجیتالی امروز، طراحی سایت یکی از مهمترین عوامل در موفقیت هر کسبوکار آنلاین است. یک سایت خوب میتواند باعث جذب مخاطبان، افزایش فروش، ارتقا برند و بهبود رتبه گوگل شود.
همانطور که میدانید داشتن یک سایت خوب نیازمند روشن شدن برخی مسائل در خصوص کسبوکار مربوطه است؛ از این رو برای آن که پاسخ پرسش فوق را پیدا کنید، در این مقاله به برخی از مراحل و راهنماییهای ضروری برای طراحی سایت پرداختهایم.
نیازمندیهای قبل از طراحی سایت
زمانی که تصمیم میگیرید سایتی برای تجارت خود ایجاد کنید به برخی چیزها نیاز دارید. اگر دوست دارید بدانید که برای طراحی سایت چه باید کرد، باید گفت بهطورکلی شما برای طراحی سایت به یک طراح باتجربه، یک ثبتکننده دامنه، یک درگاه پرداخت برای سایتهای فروشگاهی، یک سیستم SSL برای ایمنسازی سایت و یک پلتفرم میزبانی سایت نیاز دارید.
البته مورد آخر در صورتی است که سازنده وبسایت شما، فاقد یک محیط میزبانی وبسایت باشد. همچنین دقت کنید که از وجود یک سیستم بهینه جستجو هرگز غافل نشوید؛ چرا که این سیستم کمک میکند مردم و مشتریان شما را راحتتر و سریعتر پیدا کنند. با تمام این توضیحات بهتر است بدانید قبل از اقدام برای ایجاد سایت تجاری خود باید هدف سایت و آنچه را که در این مسیر بدان نیاز دارید تعیین کنید.
تعیین هدف و نیازمندیهای سایت
برای پاسخ به این سؤال که برای طراحی سایت چه باید کرد، ابتدا باید قبل از هر چیزی بدانید سایت شما برای چه هدفی ساخته میشود و چه نیازمندیهایی دارد؟ برای مثال، سایت شما برای کدام یک از موضوعات ایجاد شده است؟ نمایش نمونه کارها، فروش محصولات یا خدمات، اطلاعرسانی، آموزش، تفریح و سرگرمی موضوعات مختلفی هستند که میتوانند هدف شما از ایجاد یک وبسایت باشند.
آیا سایت شما برای گروه خاصی از مخاطبان طراحی میشود؟ آیا سایت شما نیاز به قابلیتهای خاصی مثل وبلاگ، فروشگاه اینترنتی، فرم تماس، پنل کاربری و یا پشتیبانی آنلاین دارد؟ با پاسخ به این سؤالات میتوانید هدف و نقشه راه سایت خود را روشن کنید و با آگاهی بیشتری در مورد اهدافتان به سمت طراحی سایت پیش بروید. فراموش نکنید با در نظر گرفتن پاسخ سؤالات فوق، سایت شما کاربردیتر خواهد بود و نیازهای مخاطبان تان را نیز بهدرستی مورد هدف قرار خواهد داد.
انتخاب پلتفرم مناسب
در مرحله بعدی باید به سراغ انواع پلتفرمهای ارائهدهنده سایت بروید و فعالیت سازندگان مختلف را مورد بررسی قرار دهید. برخی این امکان را به شما میدهند تا وبسایت تان را خودتان ایجاد کنید. برخی از سازندگان حتی خدمات ثبت دامنه و محیط میزبانی را نیز برای شما فراهم میکنند؛ بنابراین با بررسی آنها بهترین پلتفرم ارائهدهنده وبسایت را متناسب با هدفتان انتخاب کنید.
انتخاب قالب و ظاهر سایت
بعد از آنکه به هدف اصلی و نقشه راه وبسایت تان دست پیدا کردید، برای طراحی سایت چه باید کرد؟ حال نوبت آن رسیده که در مورد ظاهر سایت خود فکر کنید. شما اکنون باید با تسلط بر نیازمندیهای سایت، قالب و ظاهر آن را انتخاب کنید. قالب شامل عناصر مختلف مثل رنگ، فونت، تصویر، لوگو، منو، هدر، فوتر و… است که تأثیر بسزایی در جذابیت و حرفهای بودن سایت دارد.
شما همچنین میتوانید از قالبهای آماده و رایگان یا پولی که در اینترنت در دسترس هستند استفاده کنید یا قالب خود را بهصورت اختصاصی طراحی کنید. درهرصورت باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- قالب سایت باید با هدف و نیازهای مخاطبان سایت منطبق باشد. برای مثال، روشن است که قالب سایت یک شرکت حسابداری با قالب سایت یک باشگاه ورزشی تفاوتهای بسیار زیادی دارد.
- قالب سایت باید با استانداردهای طراحی وب منطبق باشد. به این معنی که در همه دستگاهها و مرورگرها بهدرستی نمایش داده شود و عامل خطا یا کند شدن سایت نباشد.
- قالب سایت مناسب برای سئو باشد. برای مثال قالبی برای سئو مناسب خواهد بود که بهسرعت لود شود و مخاطبان را منتظر نگذارد. عموماً اگر سایتی بیش از 3 ثانیه برای لود شدن زمان نیاز داشته باشد، 40 درصد مخاطبان خود را از دست خواهد داد.
جمعآوری عناصر برند
بعد از انتخاب یک قالب مناسب برای طراحی سایت چه باید کرد؟ هر برندی دارای رنگ مختص به خود لوگو و فونت مخصوصی است که باید در طراحی وبسایت بدان توجه شود. مخاطبان از طریق وبسایت شما میتوانند با هویت برند شما آشنا شوند؛ بنابراین در طراحی وبسایت خود با یک رنگ اصلی و نهایتاً دو رنگ مکمل که کاملاً مرتبط با هویت برندتان هستند، کار کنید. سپس، فونت متون را نیز همسو با برند انتخاب کنید. فراموش نکنید که درج تصاویر مرتبط و باکیفیت نیز عاملی مؤثر در جلبتوجه کاربران خواهد بود.
تست و راهاندازی وبسایت
مهم است که قبل از فعالشدن سایت، آن را تست کنید. شما باید زمان لود شدن سایت، خوانایی محتوا، لینکها، فرم تماس و هر قسمتی از سایت را که میتواند بر تجربه مخاطبان تأثیر بگذارد، آزمایش کنید. از نزدیکان خود درخواست کنید، نظراتشان را در مورد طراحی سایت شما انتقال دهند. اگر با مشکل خاصی مواجه نشدید به فعالیت خود ادامه دهید و سایت را فعال کنید.
بهینهسازی محتوا
آخرین مرحله در خصوص پاسخ به سؤال برای طراحی سایت چه باید کرد، بهینهسازی محتوا در سایت است. شما با بهینهسازی محتوای سایت خود میتوانید تجربه کاربری روان و سادهتری را در اختیار مخاطبان قرار دهید. همچنین با تبادل پیوند، سایت خود را بهعنوان یک مرجع در برابر کاربران معرفی کرده و از لینکها برای هدایت کاربران به صفحات دیگران استفاده کنید. همچنین تقویت فایلهای رسانهای به شما کمک میکند نرخ پرش و ریزش کمتری در سایت تان داشته باشید.
نتیجهگیری
طراحی سایت شاید فعالیتی دشوار به نظر برسد، اما در حقیقت با پیشرفت تکنولوژی در عرصههای مختلف، تقریباً همه افراد قادر هستند برای تجارتشان پیشقدم شوند و بهتنهایی و با استفاده از ابزارهای مختلف موجود وبسایت خود را راهاندازی کنند.
برای طراحی سایت چه باید کرد، پرسش گره ذهنی بسیاری از صاحبان کسبوکارهای اینترنتی است که با کمی تحقیق در بستر اینترنت میتواند بهراحتی باز شود و نقطه پرشی برای ارتقا جایگاه تجارت افراد مختلف باشد. در این مقاله تلاش کردیم تا پاسخ مناسبی به این پرسش بدهیم. امیدواریم با مطالعه آن در مسیر درستی قرار بگیرید.