گوگل ادوردز (Google AdWords) که امروزه به نام گوگل ادز (Google Ads) شناخته می‌شود، پلتفرمی برای تبلیغات آنلاین است که توسط گوگل توسعه ‌یافته است. تمامی کسب‌وکارها می‌توانند با خرید و استفاده از تبلیغات در گوگل ادوردز، خدمات خود را به کاربران نمایش دهند؛ اما آیا استفاده از این پلتفرم باعث جذب کاربر بیشتر به سایت می‌شود یا خیر؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل تبلیغات در گوگل ادوردز، کاربردهای آن، نحوه استفاده و راه‌اندازی کمپین و همچنین هزینه تبلیغات در آن بپردازیم. اگر شما نیز قصد افزایش فروش محصولات خود با استفاده از تبلیغات در گوگل ادوردز را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

تبلیغات گوگل ادز چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

همه ما تبلیغات گوگل را مشاهده کرده‌ایم. دراین‌بین، برای بسیاری از افراد این سؤال پیش آمده که تبلیغات گوگل ادز چیست و چه تأثیری روی کسب‌وکارها دارد؟ گوگل ادز یکی از پلتفرم‌های تبلیغاتی آنلاین است که توسط گوگل راه‌اندازی و اداره می‌شود. با استفاده از این پلتفرم، کسب‌وکارها می‌توانند تبلیغات خود را در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل (SERP) نمایش دهند.

این ابزار قدرتمند، شیوه دستیابی کسب‌وکارها به مخاطبان هدف و نحوه نمایش تبلیغ محصولات یا خدمات را به شکلی جدی، متحول کرده است. یکی از ویژگی‌های کلیدی گوگل ادز، توانایی آن در هدف قرار دادن کلمات کلیدی خاص است. با استفاده از این پلتفرم، تبلیغ‌کنندگان می‌توانند کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار خود را انتخاب کرده تا زمانی که کاربر این کلمات را جستجو می‌کند، تبلیغات در کنار نتایج جستجو ظاهر شود.

علاوه بر این، Google Ads گزینه‌های مختلفی برای شناسایی مخاطب هدف را ارائه می‌کند که به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد به مخاطبان مورد نظر خود دسترسی بهتری داشته باشند. خریداران تبلیغات در گوگل ادوردز می‌توانند کاربران را بر اساس فیلترهای مختلفی مانند سن، جنسیت، مکان، دیوایس و علایق مورد هدف قرار دهند.

انعطاف‌پذیری تبلیغات در گوگل ادوردز از نظر بودجه‌بندی نیز یکی دیگر از مزایای آن به شمار می‌رود. در این پلتفرم، تبلیغ‌کنندگان به میزان هزینه‌های تبلیغاتی خود کنترل داشته و می‌توانند حداکثر بودجه روزانه را بر اساس آن تعیین کنند. علاوه بر این پرداخت هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز تنها زمانی انجام می‌شود که کاربر روی تبلیغات کلیک کند (پرداخت به‌ازای هر کلیک یا PPC).

همه چیز راجب تبلیغات در گوگل ادوردز

همه چیز راجب تبلیغات در گوگل ادوردز

سابقه گوگل ادوردز در کمپین‌های تبلیغاتی

تبلیغات در گوگل ادوردز به اوایل دهه 2000 میلادی برمی‌گردد؛ زمانی که گوگل، یک موتور جستجوی نسبتاً جدید،  به دنبال راه‌هایی برای کسب درآمد از پلتفرم خود بود. در سال 2000، گوگل اولین برنامه تبلیغاتی خود را به نام AdWords معرفی کرد که به کسب‌وکارها اجازه می‌داد بر روی کلمات کلیدی مدنظر خود پیشنهاد قیمت داده و تبلیغات خود را در کنار نتایج جستجو نمایش دهند.

در ابتدا، گوگل ادوردز با شک و تردید کاربرانی مواجه شد که به اشکال سنتی تبلیغات عادت داشتند؛ اما پس از گذشت مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی به دلیل ماهیت مقرون‌به‌صرفه و رویکرد هدف‌مند آن، به سرعت محبوبیت پیدا کرد و گسترش یافت. در حال حاضر، تمامی تبلیغ‌کنندگان می‌توانند به مشتریان هدفی دست یابند که تنها محصولات یا خدمات مرتبط با کسب‌وکار آن‌ها را جستجو می‌کنند. این پلتفرم در طول سال‌های فعالیت، تکامل زیادی یافت و ویژگی‌های مختلفی مانند تغییر نام و لوگو، ارائه کمپین‌های بازاریابی پیشرفته‌تر و رابط کاربری جذاب‌تری را معرفی کرد.

تمامی این پیشرفت‌ها به تبلیغ‌کنندگان اجازه ‌داد تا تبلیغات جذاب‌تر و شخصی‌سازی‌شده‌تری ایجاد کرده و مخاطبان بیشتری را جذب کنند. امروزه نیز گوگل ادز، یکی از قدرتمندترین پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین در سطح جهان است. طیف گسترده‌ای از گزینه‌های هدف‌گذاری را بر اساس جمعیت‌شناسی، علایق و سابقه جستجو به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد. باتوجه‌به استفاده میلیون‌ها کسب‌وکار از تبلیغات در گوگل ادوردز برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود، این پلتفرم به بخشی جداناپذیر از استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال در سراسر جهان تبدیل شده است.

تاریخچه تبلیغات در گوگل ادوردز

تاریخچه تبلیغات در گوگل ادوردز

گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

روند تبلیغات در گوگل ادوردز را می‌توان در چند مرحله خلاصه کرد. در محله اول کسب‌وکارها تبلیغات خود را در این پلتفرم ایجاد کرده و کلمات کلیدی مرتبط با محصولات یا خدمات خود را انتخاب می‌کنند. انتخاب این کلمات کلیدی، بخش مهمی از روند تبلیغات را شامل می‌شود؛ زیرا در تعیین زمان و مکان ‌نمایش تبلیغات نقش مؤثری دارد. به دلیل استفاده میلیون‌ها کسب‌وکار از گوگل ادز مشاغل مختلف باید حداکثر مبلغی که برای نمایش تبلیغات خود روی کلمات کلیدی تعیین شده حاضر هستند بپردازند را پیشنهاد دهند.

با جستجوی کلمه کلیدی توسط کاربر، نوعی حراج تبلیغات آغاز می‌شود و تبلیغات کسب‌وکار پیروز در این مزایده، در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) به نمایش در خواهد آمد. گوگل عوامل مختلفی از جمله کیفیت آگهی، مبلغ پیشنهادی، فرمت تبلیغ و… را برای نمایش تبلیغ مناسب در نظر می‌گیرد.

یکی از ویژگی‌های مناسب تبلیغات در گوگل ادوردز، مدل پرداخت PPC آن است. بر اساس این مدل پرداخت که به آن مدل پرداخت به‌ازای هر کلیک نیز گفته می‌شود، پرداخت هزینه توسط کسب‌وکارها تنها زمانی انجام می‌شود که کاربر روی تبلیغات کلیک کند. مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه تبلیغات و کنترل بودجه، از جمله مزایای این مدل پرداخت است. بااین‌حال به دلیل وجود رقابت بالای کسب‌وکارها برای کلمات کلیدی پرطرف‌دار، ممکن است قیمت پیشنهادی برای تبلیغات در گوگل ادوردز در برخی موارد بالاتر از حد معمول باشد.

گوگل ادوردز با سئو چه تفاوتی دارد؟

در عصر دیجیتال امروزی، تمامی کسب‌وکارها به دنبال دیده‌شدن و افزایش مخاطبان خود هستند. روش‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که تبلیغات در گوگل ادوردز و بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) دو روش محبوب میان آن‌ها به شمار می‌روند. هر چند هدف استفاده از این دو تکنیک افزایش مخاطبان وب‌سایت است، اما تفاوت‌های مختلفی میان آن‌ها وجود دارد.

یکی از دلایل اصلی استفاده از تبلیغات در گوگل ادوردز، کسب نتایج فوری است. کسب‌وکارها می‌توانند با استفاده از گوگل ادز، کمپین‌های هدف‌مندی را ایجاد کرده و تقریباً بلافاصله ترافیک را به وب‌سایت‌های خود هدایت کنند. بااین‌حال، تکنیک‌های سئو روی بهینه‌سازی محتوا و ساختار وب‌سایت، برای بهبود رتبه ارگانیک آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو تمرکز دارد. سئو یک استراتژی بلندمدت است که برای به‌دست‌آوردن نتایج قابل‌توجه، نیاز به زمان و تلاش دارد.

تبلیغات در گوگل ادوردز و سئو

تبلیغات در گوگل ادوردز و سئو

هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز

یکی از رایج‌ترین سؤالاتی که کسب‌وکارها قبل از راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی خود در گوگل ادز می‌پرسند، این است که تبلیغات در گوگل ادوردز ماهانه چقدر هزینه دارد؟ هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از عوامل مهم در این زمینه، استفاده از کلمات کلیدی محبوب و مورد استفاده توسط Google Ads است. تمامی کسب‌وکارها، باید برای کلمات کلیدی خاص مرتبط با کسب‌وکارشان پیشنهاد قیمت دهند؛ به همین دلیل نیز هزینه هر کلیک (CPC) بر اساس میزان رقابت کلمات کلیدی آن تعیین می‌شود.

کلمات کلیدی پرطرف‌دار و با رقابت بالا، بابت هر کلیک هزینه بیشتری خواهند داشت. عوامل دیگری که روی هزینه تبلیغات در گوگل ادز تأثیر می‌گذارند شامل موقعیت جغرافیایی، کیفیت وب‌سایت و کیفیت کمپین‌های تبلیغاتی می‌شوند. بااین‌حال نرخ هزینه هر کلیک برای تبلیغات در این پلتفرم، به طور متوسط 2.32 دلار است.

انواع استراتژی‌های قیمت‌گذاری در گوگل ادز

یکی از نکات کلیدی برای نتیجه‌دادن تبلیغات در گوگل ادوردز، درک استراتژی‌های مختلف قیمت‌گذاری (Bid Strategy) در این پلتفرم است. این استراتژی‌ها به دو دسته کلی CPC Manual و Automated تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • استراتژی قیمت‌گذاری CPC Manual

استراتژی CPC Manual (هزینه به‌ازای هر کلیک) یک استراتژی قیمت‌گذاری در گوگل ادز است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا کنترل کاملی بر پیشنهادات خود برای هر کلمه کلیدی داشته باشند. با انتخاب این نوع استراتژی قیمت‌گذاری، کسب‌وکارها باید حداکثر مبلغی را که مایل به پرداخت برای هر کلیک هستند، با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند عملکرد کلیدواژه، موقعیت آگهی و محدودیت‌های بودجه، تعیین کنند.

  • استراتژی‌ قیمت‌گذاری Automated

استراتژی قیمت‌گذاری Automated دارای انواعی مختلفی بوده که تمامی آن‌ها، این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهند تا  استراتژی‌های پیشنهادی خود را بهینه کرده و بازگشت سرمایه (ROI) کمپین‌های خود را به حداکثر برسانند. با استفاده از این استراتژی، کسب‌وکارها می‌توانند به‌جای تنظیم دستی پیشنهادات قیمت برای هر کلمه کلیدی یا گروه تبلیغاتی، به الگوریتم‌های گوگل اعتماد کرده و تصمیم‌گیری‌های خودکاری که بر اساس نوع داده‌ها تعیین می‌شود را اعمال کنند.

انواع مختلف این نوع استراتژی شامل استراتژی Maximize Clicks (بیشترین کلیک ممکن را بر اساس بودجه)، Maximize Conversions (بیشترین نرخ تبدیل) و Target impression share (بیشترین سهم نمایش) می‌شود.

همه چیز راجب استراتژی قیمت‌گذاری تبلیغات در گوگل ادوردز

استراتژی قیمت‌گذاری تبلیغات در گوگل ادوردز

انواع کمپین در گوگل ادز

همان‌طور که گفته شد، تبلیغات در گوگل ادوردز توسط میلیون‌ها کسب‌وکار انجام می‌شود. گوگل برای پاسخگویی به نیاز تمامی کسب‌وکارها، انواع مختلفی از کمپین‌های تبلیغاتی در گوگل ادز را معرفی کرده که هرکدام از ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فردی برخوردار هستند.

کمپین تبلیغاتی جستجو

کمپین تبلیغاتی جستجو در گوگل ادز، ابزار قدرتمندی است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد به شکلی مؤثر، مخاطبان هدف خود را شناسایی کنند. این کمپین تبلیغاتی، روی نمایش تبلیغات به کاربرانی متمرکز شده است که به طور فعال، کلمات یا عبارات کلیدی خاصی را در موتور جستجوی گوگل جستجو می‌کنند. این کمپین، با قرار دادن تبلیغات متنی در بالا یا پایین صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) کار می‌کند.

تبلیغات در گوگل ادوردز با استفاده از این کمپین، زمانی نمایش داده می‌شوند که کاربر کلمات کلیدی مرتبط با محصولات یا خدماتی را که تبلیغ شده است، جستجو کرده باشد. این نوع تبلیغات در صفحه نتایج جستجو با نماد بولد Ad نمایش داده می‌شوند. تبلیغات کمپین‌های جستجو (Google Search Campaign) در موتور جستجوی گوگل، گوگل‌پلی، گوگل شاپینگ، گوگل‌مپ و سایت‌های همکار گوگل (Google Search Partners) به نمایش گذاشته می‌شوند.

تبلیغات در گوگل ادوردز و کمپین ها

نمونه‌ای از کمپین سرچ گوگل

کمپین تبلیغات نمایشی

یکی از روش‌های تبلیغات در گوگل ادوردز، کمپین تبلیغات نمایشی است. این نوع کمپین به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد به مخاطبان گسترده‌ای در وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و ویدئوهای مختلف دسترسی داشته باشند. تبلیغات در این کمپین، بر اساس محتوای یک صفحه وب یا یک نرم‌افزار نشان داده می‌شود، نه بر اساس عبارات و کلمات کلیدی خاص!

برای آشنایی بیشتر با این نوع کمپین تبلیغاتی فرض کنید وارد سایتی با محتوای آموزش برنامه‌نویسی شده‌اید. تبلیغات تصویری مختلفی در این سایت برای شما به نمایش در می‌آید که بسیاری از آنها مرتبط با آموزش برنامه‌نویسی هستند؛ به‌عنوان‌مثال تبلیغات آموزش طراحی سایت. در واقع  تبلیغ‌کنندگان این تصاویر نمایشی، با همسو قرار دادن آگهی‌های خود در راستای پرسونای مخاطبانشان، می‌توانند دسترسی کارآمدی به آن‌ها داشته باشند. این تبلیغات می‌تواند به صورت بنر، تصویر یا ویدئو باشد و راه بسیار خوبی برای افزایش آگاهی از برند و دستیابی به مخاطبان بیشتر خواهد بود.

انواع کمپین ها و تبلیغات در گوگل ادوردز

نمونه‌ای کمپین تبلیغات نمایشی

کمپین تبلیغات ویدئویی

هدف از ایجاد کمپین‌های ویدئویی در تبلیغات در گوگل ادوردز، دسترسی به مخاطبان هدف از طریق محتوای بصری و ویدئویی است. با استفاده از خدمات این کمپین، کسب‌وکارها می‌توانند محصولات یا خدمات خود را از طریق تبلیغات ویدئویی در پلتفرم‌های مختلف از جمله YouTube و سایر وب‌سایت‌های مشابه، به نمایش بگذارند.

کمپین تبلیغاتی خرید

تبلیغات در گوگل ادوردز با استفاده از این کمپین ، شباهت زیادی به کمپین‌های تبلیغاتی جستجو دارند، با این تفاوت که تنها برای نمایش محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی خرید، باعث به نمایش گذاشته شدن تصاویر محصول، عنوان آن، نام فروشگاه و قیمت در صفحه نتایج جستجو می‌شوند.

برای ایجاد کمپین تبلیغاتی خرید، کسب‌وکارها باید یک حساب Merchant Center Google  راه‌اندازی کنند و آن را با حساب Google Ads خود لینک دهند. سپس فید داده‌های محصول را که حاوی اطلاعاتی مانند شناسه محصول، عنوان، توضیحات، قیمت، موجود بودن و تصویر است را آپلود کنند. گوگل از این اطلاعات برای تطبیق درخواست‌های کاربر با محصولات مرتبط آگهی‌دهندگان استفاده می‌کند.

کمپین خرید گوگل و تبلیغات در گوگل ادوردز

نمونه‌ای از کمپین خرید گوگل

کمپین تبلیغاتی اپلیکیشن

تبلیغات در گوگل ادوردز با استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی اپلیکیشن نیز امکان‌پذیر است. برای آشنایی با این نوع کمپین، کافی است به صفحه گوگل‌پلی تلفن همراه خود، هنگام جستجو برای نصب اپلیکیشن توجه داشته باشید. برخی اپلیکیشن‌ها در بالای لیست با نماد Ad مشخص شده‌اند که در واقع نشان‌دهنده استفاده کسب‌وکارها از کمپین‌های تبلیغاتی اپلیکیشن است. این تبلیغات تصاویر و متون متقاعدکننده‌ای را به نمایش می‌گذارند تا کاربران را ترغیب به دانلود و نصب نرم‌افزار کند.

چگونه هدف مناسبی برای راه‌اندازی کمپین در گوگل ادز انتخاب کنیم؟

انتخاب هدف، اولین و عملاً مهم‌ترین بخش ایجاد کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز است. برای انتخاب بهترین گزینه موجود، باید به فاکتورهای مهمی توجه داشته باشید. اولین قدم در انتخاب کمپین تبلیغاتی مناسب، درک اهداف تجاری شماست. اینکه آیا به دنبال افزایش آگاهی از برند یا افزایش فروش محصولات خود هستید؟ تعیین اهداف تجاری به شما کمک می‌کند تا مشخص کنید کدام نوع کمپین با اهداف شما همخوانی دارد.

قدم بعدی، در نظر گرفتن مخاطبین هدف است. اینکه مخاطبین شما کسانی هستند و ترجیحات آن‌ها چیست؟ سعی کنید با تحقیقات در بازار، بینش و علایق مخاطبین هدف خود را شناسایی کنید. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل استراتژی رقبای شما نیز می‌تواند در انتخاب هدف از ایجاد کمپین تأثیرگذار باشد. تجزیه و تحلیل رقابتی، شما را قادر می‌سازد تا کسب‌وکار خود را از دیگران متمایز کرده و درعین‌حال، تکنیک‌های موفقی برای جذب مخاطب را در پیش بگیرید.

فاکتور مهم دیگر برای انتخاب هدف از راه‌اندازی کمپین، در نظر گرفتن بودجه است. باید تعیین کنید که توان چه مقدار هزینه برای هر کمپین را دارید و بر اساس آن، هدف مناسب را انتخاب کنید. برای بهینه‌سازی هزینه‌ها و اطمینان از حداکثر بازگشت سرمایه (ROI)، می‌توانید روی برخی معیارها مانند نرخ کلیک (CTR) و نرخ تبدیل (CVR) به طور منظم نظارت داشته باشید.

انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای تبلیغات در گوگل ادوردز

قبل از ایجاد کمپین و انجام تبلیغات در گوگل ادوردز، باید کلمات کلیدی مناسبی را که مرتبط با حیطه کاری شما هستند انتخاب کنید. کلمات کلیدی، پایه و اساس هر استراتژی بازاریابی آنلاین هستند. آن‌ها تعیین می‌کنند که تبلیغات شما در چه زمان و مکانی، در صفحات نتایج موتورهای جستجو ظاهر شود. باتوجه‌به این موضوع، انتخاب کلمات کلیدی مرتبط برای شناسایی مخاطبان هدف و اطمینان از نمایش تبلیغات به کاربران مناسب، بسیار مهم است.

برای شناسایی و تعیین کلمات کلیدی باید متدهای مختلفی را در نظر گرفت. اولین مورد، ابزارهای موجود در این زمینه هستند. ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی مانند Google Keyword Planner یا SEMrush، یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شوند که اطلاعات ارزشمندی در مورد میزان جستجو و سطوح رقابت را ارائه می‌دهند. مورد دیگر، کسب اطلاع از نیازهای مخاطبان است. تجزیه و تحلیل وب‌سایت‌های رقبا نیز اطلاعات مناسبی در مورد استراتژی‌های تعیین کلمات کلیدی ارائه می‌دهد.

تبلیغات در گوگل ادوردز و نحوه نمایش آن

نحوه نمایش تبلیغات در گوگل ادوردز در SERP با جستجوی کلمه کلیدی

نحوه ایجاد اکانت گوگل ادز

برای منتشرکردن تبلیغات در گوگل ادوردز، نیاز به راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی دارید؛ اما در ابتدا باید حساب گوگل ادز خود را ایجاد کنید. ثبت‌نام در گوگل ادز، فرایندی ساده است که در چند مرحله انجام می‌شود. توجه داشته باشید که گوگل، خدماتی برای افرادی که با آی پی ایران وارد گوگل ادز می‌شوند ارائه نمی‌دهد؛ به همین دلیل باید از ابزارهای تغییر آی پی استفاده کنید.

وارد سایت گوگل ادز به نشانی ads.google.com شده و از بخش بالا، روی دکمه Start Now کلیک کنید. با انتخاب این دکمه، به صورت خودکار وارد حساب جی‌میل پیش‌فرض خود می‌شوید. برای تغییر حساب کاربری خود، می‌توانید با کلیک روی تصویر حساب، اقدام به تغییر اکانت یا ایجاد اکانت جدید در گوگل ادز کنید.

نحوه راه‌اندازی کمپین در گوگل ادوردز

قدم بعدی پس از ایجاد اکانت گوگل ادز، راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی است. توجه داشته باشید که تبلیغات در گوگل ادز، از طریق کمپین‌های مختلفی امکان‌پذیر است؛ به همین دلیل شناسایی و انتخاب مناسب‌ترین گزینه، می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. در این بخش، تمامی مراحل راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی در پلتفرم گوگل ادز را بررسی خواهیم کرد.

تعیین هدف کمپین

برای ایجاد هرگونه کمپین در گوگل ادز، پس از ورود به این پلتفرم باید از سمت چپ، گزینه New Campaign را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، آپشن‌های مختلفی به شما نمایش داده می‌شود که مربوط به هدف انواع کمپین است. این اهداف شامل فروش، کسب سرنخ، کسب ترافیک سایت، برندینگ محصولات، نصب نرم‌افزار، تبلیغات محلی و ایجاد کمپین بدون هدفی خاص می‌شوند. در لیست زیر کاربردهای مختلف این گزینه‌ها را مشاهده می‌کنید که باتوجه‌به نوع هدف خود از کمپین، باید گزینه مناسب را انتخاب کنید:

  • Sales (فروش): افزایش فروش محصولات وب‌سایت یا نرم‌افزار فروشگاه
  • Leads (سر نخ): افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate) با دریافت سر نخ
  • Website traffic (ترافیک وب‌سایت): افزایش بازدید روزانه و کسب ترافیک بیشتر سایت
  • Product and brand consideration و Brand awareness and reach: ایجاد برندینگ محصولات با هدف افزایش شناخت و آگاهی کاربران از خدمات و محصولات سایت
  • App promotion (نصب نرم‌افزار): افزایش تعداد نصب اپلیکیشن
  • Local store visits and promotions (تبلیغات محلی): افزایش بازدید از مکان محلی کسب‌وکار
  • Create a campaign without a goal’s: ساخت کمپین‌های تبلیغاتی بدون در نظر گرفتن هدفی مشخص و بهره‌مندی از تمامی خدمات تبلیغات در گوگل ادوردز
تبلیغات در گوگل ادوردز و کمپین های مختلف آن

منتشر کردن تبلیغات در گوگل ادوردز و کمپین ها

انتخاب نوع کمپین

قدم بعدی در راه‌اندازی کمپین و انجام تبلیغات در گوگل ادوردز، انتخاب نوع کمپین است. با انتخاب هر گزینه هدف، انواع مختلفی از کمپین‌ها به شما نمایش داده می‌شود. به‌عنوان‌مثال درصورتی‌که گزینه Product and brand consideration را انتخاب کنید، تنها امکان انتخاب تبلیغات ویدئویی را دارید و درصورتی‌که گزینه Website Traffic را انتخاب کنید، بسترهای مختلفی نظیر شبکه نمایش گوگل، تبلیغات بنری، سرچ گوگل و… را خواهید داشت.

توصیه ما به شما، انتخاب کمپین تبلیغاتی جستجو یا سرچ است. باوجوداینکه آپشن‌های مختلفی برای راه‌اندازی کمپین در گوگل ادز وجود دارد، اما بسیاری از آنها در ایران به دلیل وجود برخی محدودیت‌ها، کاربرد بسیار کمی خواهند داشت. یک نمونه از این موارد، کمپین‌های تبلیغات ویدئویی در سایت‌های مختلف مانند یوتیوب است. باتوجه‌به این موضوع، بهترین و مناسب‌ترین نوع کمپین در ایران، کمپین جستجو است؛ زیرا تمامی کاربران ساکن ایران، به زبان فارسی نیازهای خود را سرچ می‌کنند.

انتخاب کمپین جستجو را از 4 روش می‌توان انجام داد. اهدافی از جمله Sales، Leasd، Website traffic و Create a campaign without a goal’s نوع کمپین جستجو را به شما ارائه می‌دهند. انتخاب میان این گزینه‌ها، بستگی به اهداف تجاری کسب‌وکار شما دارد.

تنظیمات زمان‌بندی

مرحله دیگر راه‌اندازی کمپین در گوگل ادز، انجام تنظیمات مربوط به زمان‌بندی نمایش تبلیغات است. برای ست‌کردن تنظیمات این بخش، گزینه Show more settings در صفحه انتخاب نام کمپین را باید انتخاب کنید. در صفحه باز شده، روی بخش Ad schedule کلیک کرده و مطابق با گزینه‌های موجود، تنظیمات زمان‌بندی را انجام دهید. این بخش کاربرد زیادی در فروش‌های ویژه سایت شما خواهد داشت.

تنظیمات Conversion

یکی از بخش‌های مهم در تنظیم کمپین‌های تبلیغاتی و انجام اصولی تبلیغات در گوگل ادوردز، تنظیمات مربوط به بخش Conversion است. این بخش به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد که نتیجه کمپین‌های تبلیغاتی خود را ردیابی و اندازه‌گیری کنند.

تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات Google Ads Conversion

تنظیمات Google Ads Conversion

تنظیمات پرداخت

برای انجام تنظیمات این بخش، ابتدا باید نام کمپین را وارد کنید. با وارد کردن نام کمپین، صفحه‌ای باز خواهد شد که دارای سه بخش اصلی است. بخش اول Budget and bidding است که باید مقدار بودجه روزانه در نظر گرفته شده برای کمپین در آن وارد شود. توجه داشته باشید که ارز نمایش‌داده‌شده در این بخش، به تنظیمات اولیه گوگل ادز حساب شما بستگی دارد.

بخش بعدی، Bidding یا تنظیمات بید استراتژی است. در این بخش باید نوع استراتژی قیمت‌گذاری را تعیین کنید. این گزینه‌ها شامل استراتژی قیمت‌گذاری CPC Manual و Automated می‌شوند. در بخش‌های قبل به بررسی کامل انواع این استراتژی‌ها پرداختیم که می‌توانید باتوجه‌به آن، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات پرداخت

تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات پرداخت

تنظیمات مکانی

قدم بعدی، ست‌کردن تنظیمات مکانی برای کمپین سرچ گوگل است. با تنظیم این بخش، می‌توانید هدف مکانی مشخصی برای شناسایی مخاطبان خود در نظر بگیرید. متأسفانه به دلیل وجود محدودیت‌های گوگل برای ایرانیان، بخش زیادی از این خدمات برای ما کاربرد نخواهد داشت. بااین‌حال با تنظیم مناسب گزینه‌های موجود، می‌توانید بیشترین استفاده ممکن از آن را داشته باشید. به‌عنوان‌مثال با انتخاب گزینه اول (All countries and territories) و سپس انتخاب زبان فارسی در مرحله بعد می‌توانید به بخش زیادی از مخاطبان خود در ایران دسترسی داشته باشید.

درصورتی‌که کسب‌وکار شما بین‌المللی است، می‌توانید با انتخاب گزینه Enter another location، از روی نقشه نمایش داده منطقه مورد نظر خود برای نمایش تبلیغات را مشخص کنید. علاوه بر این، تبلیغات در گوگل ادوردز این امکان را به شما می‌دهد که نمایش تبلیغات خود را تنها در برخی کشورها یا مناطق انجام دهید. برای استفاده از این گزینه می‌توانید گزینه Exclude را انتخاب کنید. بااین‌حال استفاده از این گزینه تنها برای افراد خارج از ایران امکان‌پذیر است.

گزینه دیگر در تنظیمات مکانی گوگل ادز، Radius است. به این صورت که می‌توانید منطقه‌ای مشخص با شعاع خاص را برای نمایش تبلیغات خود در نظر بگیرید. برای استفاده از این آپشن باید روی گزینه Enter another location کلیک کرده و در بخش بعدی، گزینه Radius را انتخاب کنید. متأسفانه به دلیل تحریم‌ها، استفاده از این گزینه برای ایرانیان وجود نخواهد داشت.

تنظیمات زبانی

قسمت بعدی راه‌اندازی کمپین و ایجاد تبلیغات در گوگل ادوردز، ست‌کردن تنظیمات زبانی است. انتخاب زبان‌های مدنظر در این بخش، کار پیچیده‌ای نیست و تنها با جستجوی زبان مدنظر، می‌توان آن‌ها را انتخاب کرد. نکته مهم در این بخش، عدم امکان هدف قرار دادن مخاطبان بر اساس زبان کشورها است.

توجه داشته باشید با انتخاب زبان‌های مدنظر، تبلیغات شما تنها به افرادی با همان زبان نمایش داده می‌شود. به‌عنوان‌مثال درصورتی‌که زبان فارسی را انتخاب کنید، تبلیغات شما به افرادی که خارج از ایران هستند؛ اما از زبان فارسی استفاده می‌کنند نیز نمایش داده می‌شود.

تنظیمات زبانی و تبلیغات در گوگل ادوردز

تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات زبانی

تنظیمات Audience segments

هدف از ست‌کردن تنظیمات بخش Audience segments در گوگل ادز، مخاطب قرار دادن بخش خاصی از کاربران است که به احتمال زیاد با تبلیغات شما درگیر هستند. تنظیمات این بخش، این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهد تا با تمرکز بر مشتریان باارزش خود، هزینه تبلیغات را بهینه کنند. به‌عنوان‌مثال، اگر کسب‌وکار شما فروش ساعت‌های لوکس است، می‌توانید افرادی را هدف قرار دهید که به برندهای لوکس علاقه نشان داده یا در گذشته از وب‌سایت‌های مشابه بازدید کرده‌اند. با محدودکردن مخاطبان خود، شانس دستیابی به کاربرانی را که احتمال خرید محصول شما را دارند، افزایش می‌دهید.

تنظیمات Dynamic Search Ads setting

از دیگر تنظیمات پیشرفته برای ایجاد کمپین تبلیغاتی، تنظیمات Dynamic Search Ads setting است. این بخش مناسب سایت‌هایی است که طراحی بسیار اصولی و دقیقی داشته باشند. استفاده از تنظیمات این بخش برای این نوع وب‌سایت‌ها، باعث می‌شود که گوگل به صورت خودکار، کمپین‌های داینامیکی را بر اساس مخاطبان سایت، زبان جستجوی آن‌ها، دامنه و کلمات کلیدی، طراحی کند.

یکی از مزایای کلیدی بخش Dynamic Search Ads setting، توانایی آن در سازگاری با تغییرات وب‌سایت است. با اضافه شدن محصولات یا خدمات جدید، این بخش به صورت خودکار نسخه تبلیغاتی را به‌روز می‌کند تا این تغییرات را منعکس سازد. این ویژگی تضمین می‌کند که کاربران دیگر سایت‌ها، اطلاعات به‌روز سایت شما را دیده‌اند که این موضوع، احتمال تبدیل را افزایش می‌دهد.

تبلیغات در گوگل ادوردز به طور کامل

تنظیمات Dynamic Search Ads setting

تنظیمات اد گروپ

از بخش‌های مهمی که در تبلیغات در گوگل ادوردز و راه‌اندازی کمپین تأثیر گذارند، تنظیمات مربوط به اد گروپ‌های کمپین سرچ گوگل ادز است. بخش اول این تنظیمات، مربوطه به کلمات کلیدی است. انتخاب کلمات کلیدی و وارد کردن آن‌ها در تنظیمات این بخش، به سه حالت امکان‌پذیر است:

  • Broad match: مربوط به کلمات کلیدی جامعی است که بخش زیادی از مخاطبین را مورد هدف قرار می‌دهد.
  • Phrase match: مربوطه به کلمات کلیدی دقیق‌تری است که نزدیک به عبارات سرچ شده توسط کاربران خاص است.
  • Exact match: مربوطه به کلمات کلیدی است که عیناً با کلیدواژه سرچ شده توسط کاربر مطابقت داشته باشند.

قسمت مهم دیگر این بخش، تنظیمات مربوط به Text ads است. تکست ادز همان متون تبلیغاتی هستند که به کاربر نمایش داده می‌شوند؛ بنابراین می‌توانید اهمیت آن بالای آن را متوجه شوید. برای نگارش این متون، باید قسمت‌های مختلفی را در نظر بگیرد:

  • Headlines: تیترها که نقش مهمی در جلب‌توجه کاربر دارند. برای استفاده بهتر می‌توانید از کلمات کلیدی مشخص شده در آن‌ها استفاده کنید.
  • Display path: همان توضیح صفحه لندینگ است که خدمات یا محصولات را در قالب کلمه تبلیغ می‌کند.
  • Descriptions: بخش توضیحات محصول که در عین کوتاه‌بودن، باید اطلاعات کاملی را ارائه دهد.
تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات کلمه کلیدی

تبلیغات در گوگل ادوردز و تنظیمات کلمه کلیدی

بررسی نهایی کمپین

پس از ثبت تمامی تنظیمات لازم، در بخش نهایی امکان بررسی کلی آن‌ها نیز وجود خواهد داشت. در این بخش، مشکلات احتمالی که در کمپین شما وجود داشته باشند، با علامت‌های قرمزرنگی مشخص می‌شوند که می‌توانید با کلیک روی گزینه Fix it، اقدام به تنظیم مجدد آن‌ها کنید.

افزونه‌های تبلیغاتی (Extensions ) گوگل ادز

از دیگر خدماتی که برای انجام تبلیغات در گوگل ادز می‌توانید از آن استفاده کنید، افزونه‌های تبلیغاتی است. این افزونه‌ها با دسترسی‌های گسترده و همچنین قابلیت‌های کاربردی، باعث می‌شوند که کسب‌وکارها بتوانند محصولات یا خدمات خود را به شکلی مؤثرتر تبلیغ کنند. در این بخش به معرفی پرکاربردترین این افزونه‌ها می‌پردازیم.

افزونه تماس

افزونه تماس یا Call extension گوگل ادز، ابزاری قدرتمند است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا کمپین‌های تبلیغاتی آنلاین خود را با ارائه گزینه تماس مستقیم، به مخاطبان نمایش دهند. این افزونه به‌عنوان یک شماره‌تلفن قابل کلیک در کنار آگهی ظاهر می‌شود و اتصال فوری با کسب‌وکار مربوطه را برای کاربران فراهم می‌کند.

تبلیغات در گوگل ادوردز و افزونه تماس

افزونه تماس تبلیغات در گوگل ادوردز

افزونه سایت لینک

افزونه سایت لینک یا Sitelink Extension، به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا پیوندهای اضافی را در زیر آگهی اصلی خود، نمایش داده و به کاربران گزینه‌های بیشتری برای جستجو در بخش‌های مختلف وب‌سایت را ارائه ‌دهند. کسب‌وکارها با استفاده از این افزونه می‌توانند مخاطبان را به صفحات فرود خاصی هدایت کنند که با درخواست جستجوی آن‌ها مرتبط باشد. افزونه سایت لینک نه‌تنها تجربه کاربر را بهبود می‌بخشد، بلکه احتمال تبدیل را نیز افزایش می‌دهد.

تبلیغات در گوگل ادوردز و افزونه ها

افزونه سایت لینک گوگل ادز

افزونه تصویر

استفاده از افزونه تصویر (Image Extension)، این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهد تا در کمپین‌های تبلیغاتی خود، از تصاویر نیز استفاده کنند. فروشگاه‌های آنلاین با گنجاندن تصاویر مرتبط و با کیفیت در کنار تبلیغات خود، می‌توانند نمایشی بصری از آنچه ارائه می‌دهند را به کاربران ارائه داده و احتمال بازدید را افزایش دهند.

افزونه اپلیکیشن

یکی دیگر از افزونه‌های کاربردی، App Extension یا افزونه اپلیکیشن است. با این افزونه، کسب‌وکارها می‌توانند اپلیکیشن‌های تلفن همراه خود را مستقیماً در بخش جستجوی گوگل تبلیغ کنند. امکان دانلود ساده نرم‌افزار برای کاربر از مهم‌ترین مزیت این افزونه به شمار می‌رود.

تبلیغات در گوگل ادوردز و افزونه اپلیکیشن

افزونه اپلیکیشن تبلیغات در گوگل ادوردز

افزونه موقعیت مکانی

یکی از کاربردی‌ترین افزونه‌های گوگل ادز که تأثیر زیادی در اثربخش کردن تبلیغات در گوگل ادوردز دارد، افزونه موقعیت مکانی یا Location Extension است. افزونه موقعیت مکانی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا آدرس فیزیکی خود را در کنار آگهی‌هایشان نمایش داده و پیدا کردن فروشگاه خود را برای مشتریان آسان‌تر کنند. کسب‌وکارها با درج آدرس خود، می‌توانند مراجعه حضوری را افزایش دهند و مشتریانی را که در جستجوی محصولات یا خدمات در منطقه خود هستند، جذب کنند.

افزونه موقعیت مکانی تبلیغات در گوگل ادوردز

افزونه موقعیت مکانی تبلیغات در گوگل ادوردز

نحوه استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی گوگل ادز

باتوجه‌به استفاده میلیون‌ها کسب‌وکار از خدمات گوگل ادز، استفاده از روش‌ها و تکنیک‌هایی که باعث متمایزشدن کسب‌وکارها می‌شود بسیار اهمیت دارد. یکی از این روش‌ها، استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی است که در بخش قبل، چند مورد از پرکاربردترین آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم.

برای اضافه‌کردن افزونه به کمپین خود، ابتدا باید وارد حساب گوگل ادز شده و کمپین مورد نظر خود را جستجو کنید. از سمت چپ صفحه، گزینه Ads & Extensions را کلیک کرده و سپس گزینه Extensions را انتخاب نمایید. در صفحه باز شده، با کلیک روی گزینه آبی CREATE AD EXTENSION، می‌توانید اقدام به ساخت افزونه یا انتخاب از میان افزونه‌های موجود کنید. با انتخاب افزونه، روی یکی از گزینه‌های حساب کاربری، گروه و کمپین تبلیغاتی کلیک کرده و افزونه مدنظر خود را به آن اضافه کنید.

تبلیغات در گوگل ادوردز و ساخت افزونه های گوناگون

ساخت و استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی گوگل ادز

اهمیت اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس

برای اثربخشی تبلیغات در گوگل ادوردز و نهایت استفاده از این خدمات، باید از تکنیک‌های مختلفی استفاده کرد. یکی از بهترین روش‌ها برای اندازه‌گیری اثربخشی تبلیغات و بهینه‌سازی آن‌ها، اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس است. استفاده از گوگل ادز، تنها مربوط به بخش اجرای تبلیغات و راه‌اندازی کمپین‌ها می‌شود و اطلاعات دقیقی از فعالیت کاربران سایت شما، ارائه نمی‌دهد. اینجا است که اتصال اکانت گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس ارزشمند می‌شود.

اتصال این دو پلتفرم به یکدیگر، انبوهی از داده‌های مفید را به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد که با استفاده از آن‌ها می‌توانند استراتژی‌های تبلیغاتی خود را به میزان قابل‌توجهی بهبود بخشند. اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس، امکان تجزیه و تحلیل جامع عملکرد تبلیغات را از نظر کلیک‌ها، بازدیدها، تبدیل‌ها و موارد دیگر فراهم می‌کند. این داده‌ها به تبلیغ‌کنندگان کمک می‌کند تا متوجه شوند کدام کلمات کلیدی یا مکان‌ها، باارزش‌ترین ترافیک را ایجاد کرده و استراتژی‌های پیشنهادی خود را بر اساس آن تنظیم کنند.

علاوه بر این، با پیونددادن این پلتفرم‌ها به یکدیگر، کسب‌وکارها می‌توانند رفتار کاربر را فراتر از یک کلیک روی تبلیغ ردیابی کنند. با اطلاعات دقیق در مورد نرخ پرش، زمان صرف شده در سایت یا اقدامات خاص انجام شده توسط بازدیدکنندگان (مانند تکمیل یک خرید)، بازاریابان می‌توانند درک بهتری در مورد اینکه کاربران پس از کلیک روی یک تبلیغ، چگونه با وب‌سایت ارتباط برقرار می‌کنند داشته باشند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای بهبود تبلیغات در گوگل ادوردز، حتماً حساب گوگل آنالیتیکس خود را به آن متصل کنید.

تبلیغات در گوگل ادوردز و اهمیت گوگل آنالیتیکس

اهمیت اتصال گوگل ادوردز به گوگل آنالیتیکس

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم به بررسی تبلیغات در گوگل ادوردز بپردازیم. پلتفرم گوگل ادوردز، یک ابزار ضروری برای کسب‌وکارهایی است که به دنبال گسترش فعالیت‌های آنلاین خود و جذب مشتریان بیشتر هستند. رویکرد هدف‌مند، نتایج قابل‌اندازه‌گیری، انعطاف‌پذیری در بودجه‌بندی و گزینه‌های سفارشی‌سازی، استفاده از آن را در چشم‌انداز دیجیتال رقابتی امروزی ضروری می‌سازد. با تبلیغات در گوگل ادوردز، می‌توانید در رتبه‌های برتر صفحات موتور جستجو قرار گرفته و ترافیک سایت خود را به شکلی چشمگیر افزایش دهید. درصورتی‌که نیاز به راهنمایی بیشتر در خصوص ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی یا سفارش کلیک گوگل ادز را دارید، می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید تا با گیتی گت و تیم مجرب آن در ارتباط باشید.

021-91693781