همه ما با گوگل پلی آشنایی داریم. این فروشگاه منبع اصلی نصب برنامه‌های اندرویدی به شمار می‌آید که روزانه میلیون‌ها کاربر را به سمت خود جلب می‌کند. اهمیت این موضوع موجب شده است تا بحث ساخت پنل گوگل پلی برای کلیه برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان برنامه اندرویدی به یک موضوع مهم تبدیل شود. با داشتن پنل مربوط به گوگل پلی این امکان در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید برنامه ساخته شده خود را به کاربران بسیار زیادی معرفی کنید.

پنل گوگل پلی یک لازمه ضروری برای ارائه برنامه‌های مختلف در فروشگاه است و بدون داشتن آن هیچ توسعه‌دهنده‌ای حق ارائه اپلیکیشن خاص خود را در آن ندارد. استفاده از پنل مربوط به فروشگاه گوگل پلی برای توسعه‌دهندگان یا دولوپرهای ایرانی در سال‌های اخیر با دشواری‌های خاصی همراه بوده است. در این متن ما را همراهی کنید تا با هم به بررسی کلی این پنل، مزایای استفاده از آن، نحوه ساخت و سایر مطالب مربوطه بپردازیم.

صفر تا صد ساخت پنل گوگل پلی کامل

گوگل پلی بزرگ‌ترین فروشگاه اندرویدی در جهان است

منظور از اکانت گوگل پلی چه چیزی است؟

پیش از بررسی کلی روش ساخت پنل گوگل پلی باید به این موضوع بپردازیم که اکانت مذکور چه نوع حساب کاربری ویژه‌ای به شمار می‌آید و چرا همه توسعه‌دهندگان فعال در دنیای اندروید باید به دنبال آن باشند؟ به‌طورکلی می‌توان بیان کرد اکانت گوگل پلی یک حساب کاربری بسیار ویژه محسوب می‌شود. این حساب کاربری به دارنده آن اجازه می‌دهد تا با خیال راحت طراحی اپلیکیشن‌های مختلف را انجام دهد و آن ها را در فروشگاه گوگل پلی به‌صورت رسمی قرار دهد.

چنین اکانت خاصی امکان دستیابی به میلیون‌ها کاربر دارنده گوشی‌های اندرویدی را برای شما فراهم خواهد کرد. در واقع وجود همین تعداد بالای کاربر موجب شده است تا همه توسعه‌دهندگان در همان مراحل اولیه ساخت اپلیکیشن اندرویدی خود به دنبال ساخت چنین اکانتی باشند. از این اکانت با نام‌های مختلفی از جمله اکانت توسعه‌دهندگان یا همان دولوپرها نیز یاد می‌شود که هر دو عباراتی صحیح به شمار می‌آیند.

اکانت دولوپری گوگل پلی باید از سوی گوگل تأیید یا وریفای شود. بدون انجام این موضوع در همان مراحل اولیه امکان پذیرش برنامه‌های ارسال شده به‌سرعت لغو خواهد شد؛ به همین دلیل است که توصیه می‌شود جهت ساخت پنل گوگل پلی کلیه قوانین و مقررات اعلام شده توسط گوگل به نحو احسن رعایت شوند. درحالی‌که توسعه‌دهندگان در اکثر کشورهای جهان به‌راحتی می‌توانند اکانت گوگل پلی مخصوص خود را بسازند، توسعه‌دهندگان ایرانی به دلیل تحریم‌های مختلف در این زمینه با مشکلاتی روبه‌رو هستند؛ به همین دلیل است ایرانیان جهت ساخت این اکانت باید دقت بیشتری به خرج دهند.

منظور از ساخت پنل گوگل پلی

ساخت پنل گوگل پلی به صورت قانونی

چرا به سراغ مارکت‌های ایرانی نرویم؟

یکی دیگر از پرسش‌های مهمی که در زمینه ساخت پنل گوگل پلی مطرح می‌شود، مربوط به لزوم ساخت این اکانت نسبت به ساخت اکانت در مارکت‌های ایرانی است. اگرچه ساخت اکانت در مارکت‌های ایرانی خاصی همانند بازار و یا چهارخونه مناسب به نظر می‌رسد و دردسرهای خاص اکانت پنل گوگل پلی را ندارد؛ اما نباید فراموش کنید که با این کار به طور کامل قید درآمد دلاری مربوط به اپ خود را باید بزنید. وقتی که اپ شما تنها در مارکت‌های ایرانی قابلیت دانلود داشته باشد، طبیعتاً با تعداد بسیار کمتری از کاربران نسبت به گوگل پلی روبه‌رو هستید.

در واقع کاربران ساکن سایر کشورهای جهان توانایی خرید اپ و یا انجام پرداخت‌های درون برنامه‌ای در مارکت‌های ایرانی را ندارند و حتی بسیاری از آن‌ها به سمت چنین مارکت‌های خاصی نمی‌روند. با ساخت پنل گوگل پلی و فعالیت در این فروشگاه بسیار بزرگ، کاربرانی از کشورهای مختلف را به خود جلب می‌کنید که می‌توانند برای شما درآمد دلاری به ارمغان بیاورند. باتوجه‌به نرخ بالای ارز دلار در کشور ما، چنین ویژگی خاصی یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت یافتن پنل گوگل پلی محسوب می‌شود.

موضوع کسب درآمد به‌وسیله پرداخت‌های درون برنامه‌ای به طور ویژه برای سازندگان بازی‌های موبایلی نیز موضوع مهمی به شمار می‌آید. با ارائه اپ خود به کمک پنل گوگل پلی این امکان برای شما به وجود می‌آید در مراحل گوناگون از کاربران خود به شکل دلاری مبلغی را دریافت کنید تا مراحل جدید برای آنان فعال شود.  

ساخت پنل گوگل پلی و امکانات گوناگون آن
امکانات گوناگون پنل گوگل پلی

روند ساختن پنل گوگل پلی

برای ساخت پنل گوگل پلی به یک اکانت جیمیل (سرویس ایمیل گوگل) نیاز خواهیم داشت. نکته مهم در مورد جیمیل آن است که باید در زمان ساخت از برنامه‌های تغییر آی پی کمک گرفته باشید. در واقع بهتر است به‌هیچ‌وجه با جیمیل شخصی خود که بارها با آی پی ایران به آن ورود پیدا کرده‌اید، استفاده نکنید. به‌محض تشخیص این موضوع توسط گوگل، پنل شما به طور کامل بسته خواهد شد.

پس از تهیه‌کردن جیمیل مدنظر با آی‌پی‌های خاصی غیر از ایران (به‌عنوان‌مثال آی پی ایالات متحده آمریکا) باید دوباره برنامه مربوط به تغییر آی پی خود را فعال کنید و به سایت play.google.com/console/signup سر بزنید. توجه داشته باشید حتماً در زمان ورود به این آدرس نسبت به وجود پیوند https در آدرس سایت اطمینان حاصل کنید. پس از لود شدن صفحه مربوطه جهت ساخت پنل گوگل پلی روی گزینه‌ای با نام get started کلیک کنید.

وقتی که روی این قسمت کلیک کنید فرم خاصی برایتان نمایش داده می‌شود که روی قسمت بالایی آن عبارت tell us about yourself را مشاهده خواهید کرد. این بخش همان قسمتی به شمار می‌آید که باید در آن اطلاعات خودتان را وارد کنید. توجه داشته باشید کوچک‌ترین اشتباه در زمان وارد کردن این اطلاعات می‌تواند منجر به ازدست‌رفتن فرصتتان جهت ساخت پنل گوگل پلی شود؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتماً سر حوصله و با دقت کامل هر یک از بخش‌های این فرم را پر کنید.

ساخت پنل گوگل پلی به صورت قانونی کامل
مزایای ساخت پنل گوگل پلی شامل موارد مختلفی است

سایر مراحل

در بخش developer name باید نام خودتان را وارد کنید. این نام باید به‌صورت کاملاً رسمی و به شکل انگلیسی وارد شود. پس از این بخش، نوبت به contact name می‌رسد که مربوط به نام ارتباط با شما در بخش اصلی گوگل پلی است. قسمت بعدی در فرم ابتدایی جهت ساخت پنل گوگل پلی نیز به آدرس ایمیل شما اختصاص دارد. پس از وارد کردن آدرس ایمیل باید آن را وریفای یا تأیید کنید.

برای تأیید جیمیل کافی است پس از وارد کردن ایمیل مربوطه روی گزینه verify کلیک کنید و منتظر ارسال یک پیام از سوی گوگل در جعبه پیام‌های سرویس ایمیل خود باشید. پس از طی این مراحل به سراغ بخش conact آدرس بروید. اگر نگاهی به لیست کشورهای این بخش بیندازید مشاهده می‌کنید که اسم ایران وجود ندارد؛ بنابراین یک کشور دیگر را برگزینید. توجه داشته باشید این کشور باید همان گزینه‌ای باشد که با آی پی آن وارد سایت شده‌اید و آدرس جیمیل مربوطه نیز به آن ارتباط دارد.

به‌عنوان‌مثال اگر با آی پی آمریکا اکانت جیمیل خود را ساخته‌اید، باید در این قسمت کشور آمریکا را انتخاب کنید. برای ادامه روند ساخت پنل گوگل پلی باید به سراغ گزینه contact phone number بروید. طبیعتاً در این بخش نمی‌توانید شماره ایران را وارد کنید؛ به همین دلیل لازم است یک شماره مجازی مربوط به کشور مدنظر را از قبل تهیه کرده باشید. این شماره‌های مجازی قابل خریداری هستند و می‌توان از آن‌ها برای ساخت چنین پنل‌هایی بهره برد.

مراحل ساخت پنل گوگل پلی
مراحل ساخت پنل گوگل پلی قبول کردن قوانین و مقررات برای ساخت پنل گوگل پلی

قبول کردن قوانین و مقررات

پس از طی‌کردن مراحل پیشین برای ساخت پنل گوگل پلی، نوبت به قبول کردن قوانین و مقررات یا terms and condition می‌رسد. دو بخش ویژه در پایین همان صفحه ثبت‌نام پنل قرار دارد، آن‌ها را تیک بزنید و سپس گزینه creat account and pay را انتخاب کنید. در این زمان نوبت به پرداخت fee یا هزینه مربوط به پنل دولوپری گوگل پلی می‌رسد.

نکته بسیار مناسبی که دررابطه‌با اکانت دولوپری گوگل پلی نسبت به اکانت دولوپری اپ‌استور اپل باید به آن اشاره کنیم این است که هزینه مربوط به ثبت‌نام چنین پنل خاصی، تنها باید یک بار پرداخت شود. این در حالی است که برای فعال ماندن پنل دولوپری اپل‌استور باید به‌صورت سالانه هزینه مربوطه را پرداخت کنید.

در این بخش قاعدتاً امکان پرداخت مستقیم از ایران وجود ندارد و باید به سراغ بهره‌گیری از ویزاکارت یا مسترکارت بروید. هزینه ساخت پنل گوگل پلی برای کلیه توسعه‌دهندگان برابر با 25 الی 30 دلار است. برای تکمیل این پرداخت دو راهکار اساسی در پیش روی شما خواهد بود: یا باید از حساب آشنایان خود در خارج از کشور استفاده کنید و یا به سراغ سایت‌های خاصی بروید که این پرداخت را برای شما انجام می‌دهند.

پذیرفتن قوانین و ساخت پنل گوگل پلی
تصویری از فرم اصلی ثبت‌نام کنسول اصلی

نکات مهم

در زمینه ساخت پنل گوگل پلی چند نکته بسیار مهم وجود دارد که باید حتماً آن‌ها را مدنظر قرار دهید. اولین نکته مربوط به این موضوع آن است که حتی در زمان پرداخت کردن مبلغ مربوط به هزینه پنل، آی پی شما نباید تغییر کند. اگر در این مرحله با مشکلاتی همچون قطع‌شدن نرم‌افزار تغییر آی پی خود روبه‌رو شدید، امکان ادامه‌دادن روند برایتان وجود نخواهد داشت؛ زیرا گوگل این اجازه را از شما سلب می‌کند.

نکته مهم دیگر در این زمینه ورود با یک آی پی ثابت به پنل پس از ساخت آن است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام ورود با هر دستگاه و هر مرورگری از آی پی ثابت مدنظر خود استفاده کنید تا گوگل اقدامی جهت بستن پنل گوگل پلی شما انجام ندهد. در این صورت می‌توانید خیال راحتی از بابت کارکرد صحیح چنین پنل مهمی داشته باشید.

وارد کردن برنامه به فروشگاه گوگل پلی

حال که به طور کامل با روند ساخت پنل گوگل پلی آشنا شدیم، بیایید به این مورد بپردازیم که چطور می‌توان برنامه‌های مختلف را وارد محیط فروشگاه‌ گوگل پلی کرد؟ به‌منظور وارد کردن برنامه ساخته‌شده توسط خودتان باید ابتدا به پنل اصلی وارد شوید و روی گزینه add new application کلیک کنید. پس از این مرحله فرم خاصی برایتان به نمایش در می‌آید که در آن باید کلیه اطلاعات مربوط به اپلیکیشن مدنظر قرار بگیرند. توجه داشته باشید این اطلاعات همان مواردی به شمار می‌آیند که برای کاربران در زمان جستجو نمایش داده می‌شوند.

به‌عنوان‌مثال اگر کاربر دقیقاً نام اپ شما را جستجو کند، باتوجه‌به اطلاعات وارد شده توسط شما، اپلیکیشن مذکور برای وی به نمایش در می‌آید. در زمان وارد کردن اطلاعات باید به چند نکته مهم دقت کنید. اصلی‌ترین مورد در این زمینه انتخاب نام مختصر و همچنین توضیحات کوتاه، اما کاربردی است. کاربران معمولاً به این دو گزینه بیش از هر مورد دیگری دقت می‌کنند. علاوه بر این در همین مرحله باید اسکرین‌شات‌هایی از محیط برنامه را آپلود کنید.

نکات مهم راجب ساخت پنل گوگل پلی
ساخت پنل گوگل پلی در ایران کمی دردسر دارد

مدت‌زمان تأیید شدن اپ

 ساخت پنل گوگل پلی و قرار دادن اپلیکیشن در کنسول مربوطه به منزله ارائه سریع برنامه در این فروشگاه نیست. در واقع پس از اینکه اطلاعات شما به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت، نوبت به تجزیه‌وتحلیل اپ مدنظر توسط گوگل پلی می‌رسد. این مرحله بسته به نوع اپ ممکن است به یک بازه زمانی خاص نیاز داشته باشد.

خبر خوب آن است که گوگل پلی معمولاً اپ‌های جدید که مشکل خاصی نداشته باشند را خیلی سریع بررسی می‌کند و آن را در اختیار کاربران مختلف قرار می‌دهد؛ بنابراین لازم نیست از این بابت نگرانی خاصی داشته باشید؛ به‌خصوص اگر اپ تولیدشده از نظر امنیتی کاملاً سالم و بدون اشکال باشد.

ضروری بودن ساخت پنل گوگل پلی
هزینه ساخت پنل گوگل پلی بسیار مناسب است

سخن پایانی

امروزه از فروشگاه گوگل پلی به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه نرم‌افزارهای مربوط به سیستم‌عامل اندروید در جهان یاد می‌شود. به‌منظور قرار دادن اپلیکیشن‌های مختلف در این فروشگاه باید پنل مختص به خود را داشته باشید تا گوگل به شما اجازه انجام چنین کاری را بدهد.

ساخت پنل گوگل پلی برای کلیه افرادی که در زمینه تولید برنامه‌های اندرویدی فعالیت می‌کنند یک امر کاملاً ضروری محسوب می‌شود. این پنل دارای امکانات مختلفی است که می‌توانید از آن به‌منظور دریافت مواردی همچون آمار نصب و رضایت کاربرانتان بهره ببرید. ساخت چنین پنل ویژه‌ای دارای مراحل خاص خود است که به آن‌ها اشاره کردیم. فراموش نکنید پنل گوگل پلی برای دستیابی به کاربران بیشتر یک لازمه اساسی است.