هیچ کس نمیتواند اهمیت بسیار زیاد اپلیکیشنها در دنیای امروز را انکار کند. ما از اپلیکیشنها برای انجام امور مختلف خود بهره میبریم. همین امر خود نشان میدهد که بحث طراحی اپلیکیشن از جمله بحثهای مهم جامعه به شمار میآيد. به منظور شناخت کلیه خدمات اپلیکیشنها باید پیش از هر چیز با طراحی آنها آشنایی پیدا کنیم.
تفاوتی ندارد که اپلیکیشن مدنظرتان در چه حوزه خاصی است. از حوزههای فروشگاهی گرفته تا اپلیکیشنهای مخصوص اخبار و سایر اپلیکیشنها، مهمترین جنبه در روند ساخت آنها، طی کردن مناسب مراحل طراحی است. بدون طی کردن درست این روند نمیتوانیم انتظار ساخت یک اپلیکیشن برتر را داشته باشیم.
اپلیکیشنها در پلتفرمهای مختلفی عرضه میشوند و این امر به طور قطع بر روی طراحی آنها اثر میگذارد. بدون داشتن یک طراحی مناسب، کاربران نمیتوانند با توجه به نیازهای خود از اپلیکیشن مربوطه استفاده ببرند. با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با سیر تا پیاز طراحی انواع اپلیکیشن آشنا کنیم.
همه حوزه ها اپ مختص به خود را میتوانند داشته باشند.
منظور اصلی از طراحی انواع اپلیکیشن
پیش از ظهور گوشیهای هوشمند امروزی با سیستم عاملهایی همچون اندروید و آی او اس، طراحی اپلیکیشن واقعاً مفهوم خاصی نداشت. در واقع مفهوم اپلیکیشن یا اپ محدود بود به همان برنامهها و نرمافزارهای خاصی که بر روی سیستم عاملهای دسکتاپ مانند ویندوز، مک او اس و لینوکس نصب میشد. با ظهور آیفون و سیستم عامل آی او اس و پس از آن اندروید، اپلیکیشنها به یکی از اساسیترین موضوعات در حوزه نرم افزار تبدیل شدند و تا امروز نیز با قدرت به فعالیت خود ادامه داده اند.
به طور کلی میتوان طراحی انواع اپلیکیشن را به معنای ساخت یک پلتفرم نرمافزاری به منظور انجام امور مختلف دانست. وقتی که یک اپلیکیشن خاص برای شما طراحی میشود، این امکان برایتان به وجود میآيد که محصولات و خدمات گوناگون خود را همیشه در دسترس کاربرانتان قرار دهید. بحث طراحی انواع اپلیکیشن آنقدر گسترده است که همه کاربران در هر شرایطی میتوانند نسبت به طراحی اپلیکیشن خاص خود اقدام کنند.
طراحی اپهای مختلف به اشکال مختلفی صورت میگیرد؛ اما هدف نهایی همه آنها دستیابی به یک فایل مختص به سیستم عامل اندروید و یا آی او اس است. این فایل نهایتاً در اختیار کاربران قرار میگیرد (معمولاً از طریق اپ استورهای ویژه این سیستم عاملها) و کاربران به راحتی میتوانند پس از نصب، نسبت به بهرهبرداری از خدمات کلی ارائه شده در آنها اقدام کنند. شاید طراحی اپلیکیشن به نظر ساده بیاید؛ اما مزایای فوقالعادهای دارد که موجب شده است تا حتی کوچکترین بیزینسها نیز به سمت طراحی اپ مختص به خود بروند.
طراحی اپ دارای مراحل گوناگونی است.
طراحی انواع اپلیکیشن چه مزایای خاصی دارد؟
حال که با مفهوم کلی طراحی اپلیکیشن آشنا شدیم، بهتر است به پرسش مربوط به مزایای این کار پاسخ دهیم. دانستن پاسخ این پرسش موجب میشود تا بفهمید چرا هر شرکت و یا شخص حقوقی خاص نیازمند طراحی اپ ویژه خود است و چرا بحث طراحی این برنامهها امروزه این قدر خواهان دارد. در ادامه قصد داریم به چند مورد از مهمترین مزایای مربوط به طراحی اپهای مختلف بپردازیم.
سادهتر کردن دسترسی افراد به خدمات و اطلاعات مربوط به شما
اولین و مهمترین مزیت مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن را میتوان سادگی دسترسی کاربران به انواع سرویسهایی دانست که شما قصد ارائه آنها را دارید. عمده فعالیت اپلیکیشنهای فروشگاهی دقیقاً به همین موضوع ارتباط دارد. اگر اپلیکیشن مخصوص خود را نداشته باشید، کاربران دچار چالشهای مختلفی جهت دسترسی به خدمات شما میشوند. همین امر بهمرورزمان از محبوبیت کلی شما در بین افراد به شدت میکاهد. بهترین راه حل برای از بین بردن این مشکل، طراحی یک اپ مختص به خودتان است.
اپلیکیشنها به کاربران این اجازه را میدهند تا تنها با نصب یک فایل بسیار کوچک و کم حجم، همواره با خدمات و محصولات شما به اندازه یک کلیک فاصله داشته باشند. تنها لمس آیکون اپلیکیشن شما کافی است تا آنها با انبوهی از سرویسهای مدنظرتان آشنا شوند و سرویس و کالای مدنظر خود را به راحتی سفارش دهند. برای شناخت بیشتر این مزیت تنها کافی است یک لحظه تصور کنید که در دنیای امروزی همه اپلیکیشنها از کار بیفتند!
پس از این اتفاق برای انجام امور ساده همچون انجام خریدهای روزانه نیز نیازمند حضور فیزیکی در فروشگاههای مختلف خواهید بود! این در حالی است که با طراحی اپلیکیشن میتوان حتی پیچیدهترین خدمات را به راحتی در اختیار کاربران قرار داد تا آنها به راحتی نسبت به بهرهبرداری از این خدمات اقدام کنند؛ بنابراین میتوان بیان داشت که اصلیترین مزیت طراحی اپلیکیشن نسبت به سایر راهکارهای موجود، ایجاد دسترسی مستقیم برای کاربران است تا بتوانند از خدمات و محصولات مختلف بهره ببرند.
طراحی اپهای مختلف باید به شکل حرفهای صورت بگیرد.
امنیت بیشتر برای شما و کاربرانتان
اگر طراحی اپلیکیشن به شکل مناسبی صورت گیرد، امنیت شما و کاربرانتان در زمان بهرهگیری از اپ مربوطه به شدت افزایش پیدا میکند. اگرچه همواره امکان استفاده از وبسایتهای مختلف برای دسترسی به خدمات و محصولات گوناگون وجود دارد؛ اما به طور کلی میتوان بیان کرد که امنیت اپلیکیشنها نسبت به این موارد چندین پله بالاتر است.
تصور کنید که کاربران شما به جای تایپ کردن آدرس اصلی سایتتان، به صورت اشتباهی آدرس سایت دیگری را وارد کنند. همین اشتباه ساده به معنای به خطر افتادن آنها است. حملات خطرناکی همچون حملات فیشینگ بدین شکل صورت میگیرند و تنها راه جلوگیری از آنها، طراحی کردن اپلیکیشن مختص به همان وبسایت است.
اپلیکیشنها پس از بررسیهای امنیتی مختلف در درون اپ استورهای گوناگون پذیرفته میشوند و به همین دلیل کاربران حتی بدون داشتن اطلاعات فنی، بیشتر به آنها اعتماد میکنند. علاوه بر این، سیستم عاملهای جدید دستگاههای هوشمند همواره اپلیکیشن شما را در یک محیط ایزوله فعال میکنند تا خطری کاربران را تهدید نکند.
بنابراین، اگر از جمله افرادی هستید که به امنیت کاربران خود اهمیت میدهید و میخواهید اعتماد آنها را به دست بیاورید، باید به سراغ طراحی اپلیکیشن مختص به خود بروید. با داشتن یک اپلیکیشن مناسب میتوانیم در هر شرایطی نسبت به حفظ کلی امنیت کاربران خود اطمینان خاطر داشته باشیم و حتی این مورد را به عنوان یکی از مهمترین مزایای بهرهگیری از اپلیکیشن مربوطه تبلیغ کنیم.
مزایای طراحی اپلیکیشن با گروه حرفه ای گیتی گت
امکان آپدیت کردن و افزودن ویژگیهای جدید
طراحی اپلیکیشن در مقایسه با سایر موارد خدماتی این امکان را در اختیار ما قرار میدهد که در هر زمانی نسبت به ارائه خدمات بیشتر و ویژگیهای جدیدتر اقدام کنیم. پس اگر به دنبال اضافه کردن ویژگی و یا خدمات به اپ خاص خود هستید، لازم نبوده که در این زمینه نگرانی داشته باشید! این مورد به خصوص برای اپلیکیشنهای خدماتی اهمیت بالایی دارد.
بهعنوانمثال، با اضافه کردن یک بخش خاص مربوط به اخبار سازمان خود در درون اپلیکیشن میتوانید علاوه بر ارائه خدمات، در مورد جدیدترین گزینههای موجود در این بخش نیز صحبت کنید. نکته جالب در این زمینه آن است که آپدیت اپلیکیشنها امروزه به شکل خودکار صورت میگیرد و کاربران نباید روند خاصی را دنبال کنند.
در واقع اپ استورهای موجود دارای توانایی آن هستند که اپ جدید شما را به صورت اتوماتیک بر روی گوشی کاربران نصب کنند. همین ویژگی عالی موجب شده است تا طراحی اپلیکیشن نسبت به مواردی همچون طراحی وبسایت از محبوبیت بالاتری برخوردار باشد.
بنابراین اگر از جمله شرکتها و یا فروشگاههای خاصی هستید که قصد دارید خدمات خود را به شکل مداوم به روز کنید و تجربه کاربران را بهبود ببخشید، بهترین گزینه ممکن برای شما رفتن به سمت طراحی اپلیکیشن اختصاصی است. با نگاهی به اپ استورها میتوانید متوجه این موضوع شوید که اکثر اپها به صورت مداوم در حال بروزرسانی و بهبود تجربه کاربری هستند.
طراحی اپهای مختلف نیازمند دانش و تجربه است.
سرعت بسیار بالای اپلیکیشنها
یکی دیگر از مهمترین مزایای مربوط به طراحی اپلیکیشن نسبت به طراحی وبسایت، سرعت بسیار بالای اپها در مقابل وبسایتها است. وقتی که کاربران به وبسایت شما مراجعه میکنند، کلیه محتوای وبسایت باید به صورت کامل برای آنها بارگذاری شود. طبیعتاً این امر با توجه به سرعت پایین اینترنت در کشور ما به شدت زمانبر خواهد بود و میتواند به شکل نامناسبی بر روی تجربه کاربران اثر بگذارد.
این در حالی است که کلیه اطلاعات مورد نیاز اپلیکیشنها در یک بسته یا پکیج نرم افزاری قرار میگیرد. در واقع حتی اگر سرعت اینترنت کاربران به شکل نامناسبی افت پیدا کند، باز هم امکان استفاده از آنها وجود دارد و کاربران به هر نحوی که شده میتوانند خدمات دلخواه خود را دنبال کنند.
شایان ذکر است که امروزه با توجه به افزایش قدرت کلی گوشیهای هوشمند، اپلیکیشنها از لحاظ سرعت اجرای اولیه نیز بهبود پیدا کردهاند. همه این موارد در کنار هم موجب شده است تا بسیاری از کسب و کارهای مختلف به جای صرف هزینه جهت تکمیل روند ساخت سایت خود، به سراغ اپهای اختصاصی بروند، البته باید به این نکته اشاره کنیم که سرعت بالای اپلیکیشنها رابطه مستقیمی با روند طراحی اپلیکیشن دارد. در واقع سرعت اپ ها تنها زمانی مناسب است که بحث طراحی توسط یک تیم حرفهای و کاملاً مجرب صورت گرفته باشد.
اپهای مختلف دارای امکانات گوناگونی هستند.
امکان ارسال اعلانها
نمیتوان از مهمترین مزایای مربوط به طراحی اپلیکیشن صحبت کرد؛ اما به قابلیت اعلانها یا نوتیفیکیشنها اشارهای نداشت. همانطور که میدانید اعلانها به بخش مهمی از سیستم عاملهای هوشمند تبدیل شدهاند و کاربران بسیار زیادی از آنها بهره میبرند. با ارائه اعلان به شکل مناسب میتوانید در ساعات مختلفی از شبانه روز نظر کاربران را به سمت خود جلب کنید و از آنها بخواهید که به بخش مدنظر شما سر بزنند.
اعلانها در موارد مختلفی کاربرد دارد. بهعنوانمثال، اپهای فروشگاهی میتوانند به منظور اعلام تخفیفهای مختلف از این اعلانهای ویژه بهره ببرند و به کاربران خود در این رابطه اطلاع بدهند. اعلانها را میتوان به صورت کنترل شده نیز ارسال کرد تا نیازی به تعیین دقیق زمان ارسال اعلان توسط خود شما وجود نداشته باشد. اعلانها در سیستم عامل اندروید و آی او اس تقریباً شبیه به هم عمل میکنند و تفاوت چندانی را نمیتوان در بین آنها مشاهده کرد.
طراحی شکل و نحوه برخورد با اعلانها از جمله مواردی به شمار میآيد که باید در همان مراحل اولیه طراحی اپلیکیشن به آنها توجه کرد. برخی از اعلانها تنها به منظور ارائه اطلاعات یا اخبار به کار میروند؛ اما برخی از اعلانهای دیگر را میتوان به صورت تعاملی در اختیار کاربران قرار داد. در هر صورت این دو مورد به نحو احسن منجر به جلب نظر کاربران میشوند و انتخابی بینظیر در زمینه ساخت اپ ها هستند.
طراحی اپ ممکن است زمانبر باشد.
جذب کاربران بیشتر
اگر میخواهید بدون ارائه هزینه بسیار زیاد برای تبلیغات مختلف کاربران جدید را به سمت خود جلب کنید، طراحی اپلیکیشن یک انتخاب عالی برای شما به شمار میآيد. در حالی که برای معرفی وبسایت خود به تبلیغات مختلف در شبکههای مجازی و موارد این چنینی نیاز خواهید داشت؛ اما اپلیکیشنها به نحوی توسط اپ استورها ارائه میشوند که حتی کاربران کاملاً جدید نیز به اپ شما دسترسی خواهند داشت.
بهعنوانمثال تصور کنید که دارای یک اپلیکیشن فروشگاهی مخصوص کفش هستید. به محض اینکه کاربر در بخش جستجوی خود عبارتی همچون خرید کفش را وارد کند، اپلیکیشن شما به نمایش در میآيد. در واقع شما حتی بدون هیچگونه تبلیغات ویژه نیز میتوانید کاربران مختلفی را به سمت خود جذب کنید.
این مورد هم در سیستم عامل اندروید و هم در سیستم عامل آي او اس امکانپذیر است. تجربه نشان داده کاربران جدیدی که از این طریق به سمت خدمات شما جذب میشوند، معمولاً بسیار وفادار هستند و در بازههای زمانی مختلف به سراغ اپ مدنظر میروند؛ بنابراین میتوان گفت که طراحی اپلیکیشن یک انتخاب بینظیر برای افرادی است که قصد دارند در هزینههای تبلیغاتی خود به منظور جلب نظر کاربران جدید به طور کامل صرفهجویی داشته باشند. شما نیز میتوانید با سپردن طراحی اپ خود به یک تیم خبره، از این مزیت بینظیر بهرهمند شوید.
طراحی اپ دارای هزینههای ویژه خود است.
امکان استفاده از درگاههای پرداخت در اپلیکیشن
این مزیت مهم بیشتر در زمان طراحی اپلیکیشن فروشگاهی و خدماتی اهمیت پیدا میکند. همانطور که میدانید در زمان پرداخت هزینههای مربوط به خدمات و یا کالاهای مربوطه، مشتریان باید از درگاههای ويژه برای انجام این کار بهره ببرند. با طراحی اپ اختصاصی شما میتوانید این مرحله را به طور کامل حذف کنید.
امروزه در بسیاری از اپلیکیشنهای فروشگاهی و خدماتی معتبر، بخش پرداخت هزینه به نحوی طراحی شده است که کاربران اصلاً نیازی به خروج از اپ نداشته باشند. این ویژگی بینظیر علاوه بر اینکه کار شما را ساده میکند، برای کاربران نیز بسیار مفید است؛ زیرا در صورت وجود خطا در زمان پرداخت هزینه، لازم نیست که نگرانی خاصی داشته باشند؛ چراکه تمام پرداختهای انجام شده به صورت کامل در درون اپلیکیشن ذخیره میشود.
این قابلیتها در زمان طراحی اپلیکیشن میتوانند به اشکال مختلفی تعیین شوند. بهعنوانمثال شما میتوانید در اپ خود یک بخش را به کیف پول کاربران اختصاص دهید تا کاربرانتان در زمان دلخواه بتوانند با افزایش میزان اعتبار همان کیف پول، از خدمات و کالاهای شما استفاده کنند.
این همان موردی است که امروزه در بسیاری از اپهای گوناگون شاهد آن هستیم. به طور کلی باید بیان کرد که یک مزیت مهم طراحی اپلیکیشن، امکان قراردادن درگاههای پرداخت به شکل مستقیم در درون اپلیکیشن است که موجب میشود تا کاربران نیازی به مراجعه به درگاههای پرداخت خارجی نداشته باشند.
نوع سیستم عامل باید در زمان طراحی انتخاب شود.
امکان دریافت نظرات کاربران
به منظور پیشرفت کسب و کار خود لازم است که به صورت مداوم از میزان رضایت کاربرانتان اطلاع داشته باشید. در واقع باید بدانید که چه بخشی از محصولات یا خدمات مختلف در بین کاربران محبوب هستند تا بتوانید بر روی همان بخش تمرکز داشته باشد. با طراحی اپلیکیشن میتوان به راحتی به این امر دست یافت.
امروزه در زمان طراحی انواع اپلیکیشنها این امکان وجود دارد که برای محصولات یا خدمات یک بخش، کامنت یا نظر مشتریان تعبیه شود. در این صورت کاربران شما میتوانند در هر ساعتی از شبانه روز در مورد محصول یا خدمت دریافت شده نظر خود را چه به صورت کتبی و چه به صورت ارائه امتیاز بیان کنند. این موضوع خود دارای دو مزیت بسیار مهم است که باید به آنها توجه داشته باشیم.
اولین مزیت در این رابطه آن است که کاربر حس میکند میتواند نظر خود را به طور کامل به شما انتقال دهد. چنین ویژگی خاصی موجب افزایش میزان رضایت کاربر از خدمات و محصولات شما و همچنین ایجاد یک حس آرامش درونی در وی میشود.
مزیت دیگر نیز آن است که سایر کاربران میتوانند با توجه به میزان رضایت کاربران قبلی از محصولات و خدمات، دست به انتخابهای صحیحتری بزنند؛ بنابراین کاملاً لازم است که در زمان طراحی اپلیکیشن به این موضوع نیز دقت داشته باشیم تا بتوانیم میزان رضایت کاربران خود را بیش از پیش بهبود ببخشیم و آنها را راضی نگه داریم.
مراحل مربوط به طراحی اپ
طراحی اپلیکیشن مانند هر امر دیگری دارای مراحل مختص به خود است. طی کردن این مراحل به شکل مناسب و با دقت بالا موجب میشود تا شاهد کاهش مدت زمان موردنیاز برای تکمیل اپ باشیم، آن هم بدون اینکه مشکلی برای کیفیت کلی اپ و کاربرد آن برای کاربران به وجود آید. اولین مرحله در این زمینه، بررسی کامل نیازهای سفارشدهنده اپ است. در این مرحله تعیین میشود که سفارشدهنده برای رفع چه مشکل خاصی قصد دارد یک اپ را توسعه دهد. پس از تعیین شدن این موضوع، نوبت به مراحل بعدی میرسد که عبارتاند از:
-
- بررسی شاخصههای مختلف مربوط به کاربران اپ (سن، تحصیلات و…)
-
- بررسی کامل روند درآمدزایی از اپ
-
- بررسی نحوه کدنویسی اپ
-
- بررسی ساختار اپ
-
- شروع طراحی اپلیکیشن مربوطه با توجه به سیستمعامل مقصد
-
- انجام تستهای گوناگون پس از پایان طراحی اپ
-
- در دسترس گذاشتن اپ به صورت محدود برای برخی از کاربران
-
- بررسی مشکلات اپ
-
- عرضه اپ در اپ استورهای مختلف
طراحی اپ باید با توجه به نیاز کاربران باشد.
آشنایی با انواع مختلف اپلیکیشنها
طراحی اپلیکیشن مستلزم شناخت انواع اپلیکیشن ها است. در واقع هدف اصلی طراحان اپلیکیشن ساخت برنامههایی بوده که در زمینههای گوناگون کاربرد دارند و به همین دلیل امروزه شاهد طیف گستردهای از اپلیکیشنهای گوناگون هستیم که هر یک از آنها به نحوی مورد استفاده قرار میگیرند.
اپلیکیشنهای کنونی را میتوان بر اساس موارد مختلفی دستهبندی کرد که مهمترین گزینه موجود در بین آنها، کاربرد کلی اپلیکیشن است. این نوع دستهبندی به ما اجازه میدهد که صرف نظر از نوع ،شکل و نحوه تعامل با اپ، آن را در یک دستهبندی خاص قرار دهیم.
شناخت انواع اپلیکیشنها از آن جهت حائز اهمیت است که طراحی اپ نیز بر اساس همین امر صورت میگیرد. در واقع به منظور طراحی انواع اپلیکیشنها باید در ابتدا کاربرد اصلی و نوع آن را مشخص کنیم تا بتوانیم در گامهای بعدی با توجه به نیاز اصلی، طراحی مربوطه را گسترش دهیم. بدون شناخت انواع اپلیکیشن ممکن است تمام وقت و هزینه خود را صرف انتخاب و طراحی برنامهای نامناسب کنید که به هیچ وجه کاربردی نیست!
برای طراحی اپ از کدنویسی استفاده میشود.
اپلیکیشنهای فروشگاهی
این اپها همانطور که از نامشان مشخص است، تنها به منظور فروش محصولات گوناگون به کار میروند. از جمله اپهای فروشگاهی بسیار معروف در جهان میتوانیم به گزینههایی همچون آمازون و یا ای – بی اشاره کنیم که دارای کاربران زیادی هستند. مهمترین مورد در زمینه طراحی اپلیکیشن فروشگاهی، توجه به قابلیت فیلترسازی محصولات و همچنین دستهبندی آنها است. در غیر این صورت کاربران نمیتوانند محصولات دلخواه خود را با سرعت بالا پیدا کنند.
اپلیکیشنهای خدماتی
این اپها به طور اختصاصی جهت ارائه خدماتی همچون رزرو هتل، خرید بلیط و موارد اینچنینی به کار میروند و محبوبیت بالایی در کشور ما دارند. در طراحی اپلیکیشن خدماتی باید ساده بودن و سرعت بالا را بیش از هر چیزی در نظر داشته باشیم.
اپلیکیشنهای ارائه اطلاعات
این اپلیکیشنها به منظور انتقال اطلاعات گوناگون به کار میروند. اپلیکیشنهای خبری در همین دسته از اپها قرار میگیرند و میتوان به کمک آنها اطلاعات مختلف را با سرعت مناسب و به وسیله اعلانهای مشخص در اختیار کاربران قرار داد.
هزینه طراحی اپ به پیچیدگی آن بستگی دارد.
مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن
به طور قطع میتوان بیان داشت که یکی از مهمترین پرسشهای کاربران در زمینه طراحی اپلیکیشن به هزینه انجام این امر بر میگردد، البته این موضوع را میتوان کاملاً طبیعی دانست. در هر صورت همه افراد دوست دارند بدانند که هزینه مربوط به طراحی اپلیکیشن مدنظر آنها به چه میزان است و چقدر باید برای انجام این موضوع هزینه کنند.
به طور کلی باید گفت که هزینه مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن به موارد گوناگونی وابسته است. در واقع نمیتوان تنها یک قیمت خاص را در این زمینه بیان کرد. همین امر موجب میشود تا تشخیص دادن هزینه مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن خود به یک امر کاملاً تخصصی و ویژه تبدیل شود. شناخت این فاکتورهای مؤثر به شما عزیزان کمک میکند تا بتوانید به طور کلی یک تخمین مناسب در این زمینه به دست بیاورید.
شایان ذکر است که عوامل مؤثر بر روی هزینه طراحی انواع اپلیکیشن، هر یک به شکل جداگانه ممکن است موجب افزایش یا کاهش قیمت کلی هزینه طراحی شوند. به طور معمول وقتی سفارشی را برای طراحی اپ مدنظر خود ثبت میکنید، تیم اجراکننده به صورت مستقیم و با بررسی کلیه عوامل مؤثر بر روی این موضوع، هزینه نهایی را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. حال بهتر است به چند نمونه از این عوامل اشاره داشته باشیم تا درک مناسبتری از چنین موضوع مهمی به دست بیاورید.
تیمهای مختلفی در این زمینه مشغول به کار هستند.
نوع اپلیکیشن
اولین و مشخصترین مورد مهمی که بر روی هزینه مربوط به طراحی اپلیکیشن اثر میگذارد، نوع اپلیکیشن است. نوع اپلیکیشن ساختار کلی آن را تعیین میکند و به همین دلیل همه تیمهای سازنده اپهای مختلف به این مورد به عنوان مهمترین پارامتر در زمینه قیمتگذاری خدمات خود نگاه میکنند، البته باید به این نکته اشاره کنیم که چنین موضوعی کاملاً طبیعی است و جای تعجب ندارد.
قاعدتاً هزینه مربوط به طراحی یک اپلیکیشن فروشگاهی با پیچیدگیهای بسیار زیاد نسبت به طراحی یک اپلیکیشن ویژه که تنها باید دو سرویس خاص را به کاربران معرفی کند، بیشتر خواهد بود. به طور کلی میتوان بیان کرد که نوع اپلیکیشن با میزان پیچیدگی ساختار آن ارتباط مستقیم دارد و به همین دلیل شاهد افزایش هزینه طراحی اپهایی هستیم که ساختار پیچیدهتری دارند.
دلیل این پیچیدگی میتواند موارد مختلفی همچون ارائه محصولات گوناگون و یا قرار دادن امکانات مختلف در اپ باشد. در هر صورت باید بیان کرد که نوع اپلیکیشن در همان ابتدای کار به منظور شناخت هزینه کلی طراحی اپ مورد توجه قرار میگیرد.
بنابراین اگر به دنبال ساخت اپلیکیشنهایی هستید که از نظر ساختار پیچیده هستند، حتماً باید هزینه کلی آنها را در نظر داشته باشید تا در زمان تکمیل اپلیکیشن و بهرهبرداری از آن با مشکل خاصی از نظر مالی روبهرو نشوید. این امر در زمینه طراحی اپلیکیشنهای ساده نیز صدق میکند و همه سفارشدهندگان باید به آن دقت کنند.
اپلیکیشنها اهمیت بالایی برای کاربران دارند.
سیستم عامل اپلیکیشن
مورد دیگری که بر روی هزینه طراحی اپلیکیشن اثر میگذارد، سیستم عاملی است که قصد دارید اپ خود را بر روی آن انتشار دهید. در گذشته سه سیستم عامل مختلف اندروید، ویندوز فون و آي او اس برای تلفنهای همراه وجود داشت؛ اما امروزه تنها دو مورد از این گزینهها مورد استفاده قرار میگیرند که همه ما با آنها آشنا هستیم، سیستم عاملهای اندروید و آي او اس.
شاید بپرسید که هزینه مربوط به طراحی اپلیکیشن چه ارتباطی با نوع سیستم عامل دارد؟ اگرچه این امر یک موضوع کاملاً تخصصی است؛ اما به طور کلی میتوان بیان کرد که هر یک از این سیستم عاملها دارای ساختار برنامه نویسی خاص خود هستند و همین امر آنها را نسبت به هم متمایز میکند؛ به همین دلیل در زمان طراحی انواع اپلیکیشن باید به این ساختارها دقت شود؛ زیرا در غیر این صورت اپلیکیشن مربوطه توانایی اجرا به شکل صحیح را نخواهد داشت.
به طور کلی در کشور ما و سایر کشورهای جهان هزینه مربوط به طراحی اپ برای سیستم عامل آي او اس نسبت به سیستم عامل اندروید کمی بیشتر است. دلایل مربوط به این امر را میتوان به مواردی همچون کمبود متخصصان حاضر در این زمینه ارتباط داد. بهترین گزینه برای کسب و کار شما، انتخاب طراحی اپلیکیشن برای هر دوی این سیستم عاملها به شمار میآيد. اگر قصد دارید به بیشترین جامعه کاربری دسترسی داشته باشید، باید یک اپ جداگانه برای هر یک از این سیستم عاملها سفارش بدهید تا بتوانید همه کاربران را به سمت خود جلب کنید.
اپهای فروشگاهی دارای طراحی خاص خود هستند.
رابط کاربری
فاکتور مهم دیگری که به طور ویژه بر روی هزینه مربوط به طراحی اپلیکیشن اثر میگذارد، رابط کاربری یا UI اپ مدنظر است. رابط کاربری مهمترین بخشی است که موجب میشود تا کاربران بتوانند از قسمتهای گوناگون اپ به شکل دلخواه خود بهره ببرند. هرچه رابط کاربری دارای شکل و ظاهر بهتری باشد، کاربران تمایل بیشتری نسبت به استفاده مداوم از اپ پیدا میکنند.
این همان موردی است که در بسیاری از اپهای برتر شاهد آن هستیم. در اپهای برتر همواره علاوه بر کارایی زیرساختهای اصلی برنامه، به رابط کاربری نیز توجه میشود. بدون داشتن یک رابط کاربری مناسب حتی پیچیدهترین برنامهها نیز عملکرد خوبی از خود نشان نمیدهند و کاربران را به سمت خود جلب نمیکنند. خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ما نیز به این موضوع توجه فراوانی شده است.
در هر صورت باید بیان کنیم که پیچیدگی در زمینه طراحی رابط کاربری برابر است با افزایش کلی هزینههای مربوط به طراحی اپلیکیشن، البته با توجه به مزایای بینظیر داشتن یک رابط کاربری مناسب جهت جذب کاربران، واقعاً نمیتوان از این مورد چشمپوشی کرد.
بهرهگیری از مواردی همچون انیمیشنهای اختصاصی در رابط کاربری و یا استفاده از قالبهای اختصاصی میتواند به صورت مستقیم بر روی هزینه مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن اثر بگذارد؛ بنابراین لازم است که در زمان تخمین هزینههای مرتبط با این امر، چنین مورد مهمی را نیز در نظر داشته باشیم.
اپهای خدماتی طراحی سادهای دارند.
کدنویسی و هزینههای مربوط به آن
وقتی که در مورد هزینههای طراحی اپلیکیشن صحبت میشود، یکی از مهمترین مواردی که به ذهن میرسد، هزینه مربوط به کدنویسی است. همانطور که میدانید همه اپلیکیشنهای قابل دسترس تنها با یک نوع کدنویسی تکمیل نمیشوند. در برخی از اپلیکیشنها ممکن است از چندین پلتفرم مختلف کدنویسی استفاده شود تا بتوان به نتیجه دلخواه سفارشدهنده دست پیدا کرد.
بهعنوانمثال برای طراحی اپلیکیشنهای اندرویدی معمولاً از جاوا کمک گرفته میشود. در کنار جاوا میتوان به مواردی همچون کاتلین نیز اشاره کرد. این دو مورد از اصلیترین پلتفرمهای کدنویسی برای ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی به شمار میآيند. از سوی دیگر، برای برنامهنویسی آی او اس معمولاً به سمت بهرهگیری از کدنویسی سوئیفت میروند.
انتخاب هر یک از این موارد به صورت جداگانه طبیعتاً بر روی هزینه طراحی اپلیکیشن به شکل مستقیم اثر میگذارد؛ زیرا تیم طراحی باید با توجه به ویژگیهای مدنظر سفارشدهنده این موارد را به شکل مناسبی طبقهبندی کرده و بهرهبرداری کند.
بنابراین جای تعجبی ندارد که استفاده از زبانهای برنامهنویسی پیچیدهتر و البته با امکانات بیشتر، هزینه کلی طراحی انواع اپلیکیشن را بالا ببرد. انتخاب از بین این زبانهای کدنویسی برای کسانی که در این زمینه اطلاعات مناسبی ندارند، امکانپذیر نیست و به همین دلیل این تصمیم معمولاً به تیم سازنده اپ واگذار میشود. مهارت کلی تیم سازنده اپ نیز در این زمینه تأثیرگذار است و باید به آن توجه داشت.
مشکلات طراحی باید بلافاصله حل شوند.
هزینههای مربوط به با ثبات نگهداشتن برنامه
بسیاری از افراد تصور میکنند که پس از طراحی اپلیکیشن و انتشار آن کار تمام است و فقط باید منتظر جذب شدن کاربران جدید به سمت اپ مدنظر خود باشند! اگر شما نیز جزو همین دسته از افراد هستید، باید بگوییم که اشتباه میکنید. میتوان گفت که طراحی تنها یک بخش خاص از روند ارائه اپلیکیشن محسوب میشود و برای ارائه صحیح برنامه به مواردی همچون پشتیبانی مداوم نیاز داریم.
منظور اصلی از پشتیبانی مداوم، رفع کردن کلیه خطاهایی است که کاربران در زمان استفاده از اپلیکیشن ممکن است با آن روبهرو شوند. هیچ اپ خاصی بینقص نیست! حتی اپلیکیشنهای بزرگی همچون اینستاگرام و یا تلگرام که تیمهای برنامهنویسی بسیار مجربی آنها را تهیه کرده اند نیز دچار باگهای نرمافزاری میشوند.
پس از تکمیل طراحی اپلیکیشن و ارائه آن به کاربران، لازم است که با جمعآوری اطلاعات مختلف و همچنین توجه به مشکلات پیش آمده، نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام شود. هرچه این اقدامات به شکل مناسبتر و در مدت کوتاهتری برطرف شوند، کاربران نسبت به اپ مربوطه خوشبینتر خواهند بود. شایان ذکر است که این نوع پشتیبانی دارای هزینه مختص به خود است.
به طور معمول همان تیمی که وظیفه طراحی اپلیکیشن را در ابتدای امر به عهده گرفته است، پشتیبانی از اپلیکیشن را نیز متقبل میشود؛ به همین دلیل نباید نگرانی خاصی از این مورد داشت؛ زیرا تیم طراح با زیر و بم اپلیکیشن مدنظر آشنایی کاملی دارد و میتواند مشکلات مربوطه را به خوبی حل کند.
طراحی اپ را به متخصصان بسپارید.
انتخاب یک تیم مجرب برای طراحی انواع اپلیکیشن
طراحی اپلیکیشن موضوع سادهای نیست که به بتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد. دلیل این امر نیز اهمیت بالای اپلیکیشنها در زندگی کاربران محسوب میشود. واقعاً مهم نیست که از چه اپلیکیشن خاصی صحبت میکنیم؛ زیرا در هر صورت آن اپ دارای جامعه کاربری خاص خود است.
همین اهمیت بالا موجب میشود تا انتخاب یک تیم مجرب جهت انجام فرایند طراحی انواع اپلیکیشنها مهم باشد. بدون انتخاب یک تیم مناسب در این زمینه، هزینه و وقت شما صرف ساخت اپلیکیشنهایی خواهد شد که به هیچ وجه نمیتوانند نیازهای کاربران را در حوزههای گوناگون برطرف کنند.
یک تیم مجرب باید دارای ویژگیهای مشخصی باشد که از بین آنها میتوانیم به داشتن تجربه و دانش کافی اشاره کنیم. تیمهای معتبر برای سالهای متمادی در این رابطه مشغول به کار هستند و نمونه کارهای مختلفی را در اختیار سفارش دهندگان قرار داده اند.
علاوه بر این یک تیم طراحی اپلیکیشن به صورت حرفهای، همواره در تمامی مراحل ساخت اپ مدنظر نسبت به کلیه علاقهمندیهای سفارشدهندگان توجه میکند. وجود این ارتباط مستقیم بین سفارشدهندگان و طراحان باعث خواهد شد تا ساخت اپهای بسیار پیچیده نیز به سادگی صورت بگیرد و زمان زیادی به این امر اختصاص پیدا نکند؛ بنابراین میتوان بیان داشت که مهمترین ویژگيهای مربوط به تیمهای معتبر در زمینه طراحی اپلیکیشن عبارتاند از مواردی همچون تجربه بالا و همچنین ارتباط مستقیم با سفارشدهنده مربوطه.
روند طراحی اپ در هر شرکت متفاوت است.
مدت زمان مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن
این مبحث نیز همانند مبحث هزینه طراحی اپلیکیشن یک امر کاملاً متغیر است و به همین دلیل نمیتوان یک مدت زمان خاص را در این زمینه بیان کرد. به طور کلی باید گفت که مدت زمان مربوط به طراحی انواع اپلیکیشن رابطه مستقیمی با پیچیدگی کلی ساختار آن اپ دارد.
هرچه میزان پیچیدگی کلی اپ مربوطه چه از نظر ساختار و چه از نظر امکانات بیشتر باشد، میتوان انتظار داشت که مدت زمان طراحی آن نیز افزایش پیدا کند. اپهایی که دارای امکانات خاصی همچون موقعیتیابی مکانی و یا مواردی همچون پرداخت درون برنامه هستند، مدت زمان طراحی طولانیتری نسبت به اپهای ساده دارند.
مورد مهم دیگری که در این زمینه باید به آن اشاره کنیم، مهارت کلی تیم طراحی است. قاعدتاً وقتی طراحی اپ مدنظر به یک تیم مجرب سپرده شود که در این زمینه دارای دانش بسیار زیادی است، میتوان انتظار داشت روند مربوط به تکمیل ساختار اپ مربوطه چندان به طور نینجامد.
بنابراین نمیتوان گفت که طراحی اپلیکیشنهای مختلف هر یک در چه بازه زمانی خاصی تکمیل میشود؛ زیرا عوامل گوناگونی همچون پیچیدگی ساختاری اپ، امکانات اپ و همچنین میزان تجربه تیم سازنده در این زمینه به طور کامل دخیل هستند. در اکثر موارد ساخت اپهای مختلف معمولاً بیشتر از آنچه که تصور میشود، طول خواهد کشید. این امر به دلیل تغییر یافتن خواستههای سفارشدهنده در طول فرایند طراحی اپ است.
طراحی اپ یک حوزه شغلی مناسب است.
سخن پایانی
اپلیکیشنها امروزه به یکی از اساسیترین بخشهای زندگی ما تبدیل شدهاند و همه افراد از آنها جهت انجام کارهای گوناگون بهره میبرند. اپلیکیشنها را باید بر اساس یک سری نکات و اصول ویژه طراحی کرد تا محصول نهایی دقیقاً با خواستههای ما همخوانی داشته باشد.
به منظور طراحی اپلیکیشن به بهترین شکل ممکن تنها باید به افراد حرفهای اعتماد کنید. تفاوتی ندارد که به دنبال چه اپلیکیشن خاصی هستید؛ زیرا در هر صورت بدون بهرهگیری از تجربه و تخصص چنین افرادی شانس شما برای دستیابی به یک اپلیکیشن مناسب به شدت کاهش میيابد؛ بنابراین همواره انتخاب افراد حرفهای را مدنظر خود قرار دهید تا اپلیکیشن مربوطه به بهترین شکل ممکن طراحی شود.