بررسی بازار کار برنامه نویسی اندروید در سال 1400

بازار کار برنامه نویسی اندروید چگونه است؟ اگر دنبال یاد گرفتن برنامه نویسی اندروید هستید اما نمی دانید بعد از فراگیری این حرفه، چه بازار کاری و چه دنیایی از فرصت ها پیش روی شما باز می شود، این مقاله را از دست ندهید. بعد از خواندن این مقاله مسیر های شغلی یک برنامه نویس اندروید و طراحی اپلیکیشن موبایل برایتان روشن می شود.

بازار کار برنامه نویسی اندروید

آیا بازار کار برنامه نویسی اندروید جذاب است؟برنامه نویسی اندروید هنوز مسیر شغلی خوبی دارد؟ اگر برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم بازار کار خوبی خواهیم داشت؟ به عنوان یک متخصص برنامه نویسی باید بگویم قطعا بله. کافیست در لینکدین یا سایتهای استخدامی داخلی، آگهی های شغلی مرتبط با “اندروید” را جستجو کنید.از تعداد بالای فرصت های شغلی برای برنامه نویسی اندروید شگفت زده خواهید شد.

برای اکثر حرفه ها، مسیرهای شغلی و بازار کار بسیار محدودی وجود دارد که افراد میتوانند در آن وارد شوند. اما بازار کار برنامه نویسی اندروید به طرز شگفت آوری این مسیر ها متفاوت و متنوع است. قبل از بیان و تشریح مسیر های سه گانه برای یک برنامه نویس اندروید، به بررسی بازار و پتانسیل سیستم عامل اندروید، همه گیری و نفوذ آن میپردازیم تا ببینیم اندروید، به طور کلی بازار خوبی دارد یا خیر؟ آینده اندروید چگونه است؟ و آیا از منظر شغلی، میتوان آینده خوبی برای برنامه نویسان اندروید متصور بود یا خیر. قبل از هرچیزی برای شروع نیاز دارید تا بهترین زبان برنامه نویسی اندروید مورد علاقه خود بهترین زبان برای برنامه نویسی اندروید را انتخاب نموده و برای ورود به بازار کار برنامه نویسی اندروید آماده شوید.

صحبت از همه گیری گوشی های هوشمند و روند رو به رشد ضریب نفوذ اسمارت فون ها به کرات انجام شده است. پس نقطه قوت اول برای اندروید این است که به طور کلی تعداد افرادی که از گوشی هوشمند استفاده می کنند روز به روز در حال افزایش است. اما ببینیم سیستم عامل اندروید در مقابل سیستم عامل های دیگر مثلا ios، میزبان چه سهمی از گوشی های هوشمند در سطح جهان است.

طبق آخرین آمار منتشر شده در سال 2021 ، سیستم عامل ِ 85.3% از گوشی های هوشمند در سطح جهان اندروید است و این عدد هر سال در حال افزایش است. پس دومین نقطه قوت بازار کار برنامه نویسی اندروید این است که ضریب نفوذ سیستم عامل اندروید بسیار بالاست و باز هم در حال رشد است. طبق آمار، به طور متوسط  هر یک فردی که گوشی موبایل هوشمند دارد،  در طول هفته از 27 اپلیکیشن مختلف استفاده می کند و این یک فرصت بی نظیر را به برنامه نویسان اندروید میدهد تا اینده شغلی تضمین شده ای در بازار کار برنامه نویسی اندروید را داشته باشند.

به عنوان کار آفرین حوزه برنامه نویسی، به تمام کسانی که به دنبال یادگیری حرفه ای برای داشتن درآمد بالا هستند و یا تمام برنامه نویسانی که دنبال بازار کار تضمین شده اند، پیشنهاد می کنم که برنامه نویسی اندروید را فرا بگیرند.زبان های متنوعی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید وجود دارد که میتوانید سراغ آموزش فلاتر به عنوان زبان کراس پلتفرم و یا جاوا و کاتلین به عنوان زبان نیتیو اندروید و سوییفت به عنوان زبان نیتیو آی او اس بروید.

حال سوال اصلی این است که بعد از یادگیری برنامه نویسی اندروید، چه مسیر های شغلی برای کسب درآمد پیش روی شماست؟

به طور کلی برای یک برنامه نویس سه مسیر کاملا متفاوت و مجزا برای کسب درآمد در بازار کار برنامه نویسی اندروید وجود دارد:

  1. استخدام و کار به عنوان برنامه نویس اندروید در یک شرکت
  2. فریلنسینگ و انجام پروژه های مختلف برای اشخاص یا سازمان های ایرانی و خارجی
  3. توسعه اپلیکیشن های شخصی و انتشار آنها در مارکت های ایرانی و خارجی

هر شخص میتواند یکی، دو تا و یا حتی هر سه شاخه را همزمان دنبال کند. در ادامه، هر مسیر را به طور کامل شرح میدهیم ، درآمد متوسط هرکدام در سال 2021 را بررسی و مزایا و معایب هر کدام را بیان میکنیم.

 

استخدام و کار به عنوان برنامه نویس اندروید در یک شرکت

این روز ها با همه گیری تلفن های هوشمند، دیگر موبایل ها فقط برای صحبت کردن و پیامک دادن نیستند. مردم برای خرید از تلفن هوشمندشان استفاده میکنند. برای تماشای فیلم، خرید بلیط قطار یا هواپیما ، بازی کردن، دنبال کردن اخبار، کتاب خواندن و ده ها فعالیت دیگر از موبایل استفاده میکنند. تمام سازمان ها و شرکت هایی که این سرویس ها و کالا ها را ارائه میدهند، برای توسعه و سپس پشتیبانی اپلیکیشن های خود به برنامه نویس اندروید نیاز دارند. از سازمان های دولتی و شرکتهای بزرگ مثل وزارت خانه ها و بانک ها گرفته تا استارت آپ ها و شرکتهای متوسط و کسب و کار های کوچک، همه و همه به اپلیکیشن نیاز دارند. این سازمان ها و شرکت ها برای توسعه و یا پشتیبانی اپلیکیشن های خود به برنامه نویس اندروید نیاز دارند. و این امر شرایط بسیار مناسبی را برای برنامه نویسان در حوزه بازار کار برنامه نویسی اندروید فراهم کرده است.

وقتی صحبت از استخدام در شرکت های ایرانی می شود، باید سراغ تحقیقات جامع پلتفرم هایی مانند جاب ویژن و ایران تلنت برویم. ما نیز برای بررسی شرایط استخدام برنامه نویسان اندروید، از تحقیقات و بررسی های میدانی بسیاری از سازمان ها استفاده کردیم، آنها را به دقت بررسی کردیم و نتایج مربوط به برنامه نویسی اندروید را به دقت زیر ذره بین بردیم.

برنامه نویس اندروید

نکته جالبی که در ابتدای امر جلب توجه میکند این است که درصد بالایی از متخصصین اندروید، زیر سه سال سابقه کار دارند و این یعنی این حوزه به تازگی مورد توجه عمومی قرار گرفته است. تا سال های پیش شاید فقط تعدادی از اورگان ها یا سازمان ها اپلیکیشن داشتند اما در حال حاضر کمتر سازمانی است که هنوز داشتن اپلیکیشن را نیاز ندیده باشد.

همواره اولین باری که قصد دارید به عنوان برنامه نویس اندروید در یک شرکت کار پیدا کنید، با موقعیتی دلهره آور و استرس زا مواجه می شوید. حتما دچار ترس و ابهام خواهید شد. اما چند نکته در ادامه خواهید دید که بسیار به شما برای اولین استخدامتان به عنوان برنامه نویس اندروید کمک خواهد کرد.

  • در مورد محلی که میخواهید استخدام شوید واقع بین باشید. لازم نیست همه افراد در شرکت های بزرگی مثل کافه بازار و اسنپ استخدام شوند. باور کنید در اکثر شهرهای ایران، شرکت های بسیار بسیار زیادی هستند که به برنامه نویس تازه کار نیاز دارند. چه بسا در این شرکت های کوچکتر، مسیر پیشرفت و یادگیری بهتری برای شما در بازار کار برنامه نویسی اندروید وجود داشته باشد.
  • نشان دادن شایستگی های برنامه نویسی تان بسیار مهم است. یکی از مواردی که بسیار زیاد به شما کمک میکند تا در جلسه مصاحبه موفق باشید، سابقه توسعه و انتشار یک اپ در اپ استور ها است. سعی کنید حداقل یک اپ بنویسید و در کافه بازار منتشر کنید. در جلسه مصاحبه از روند توسعه اپ، انتشار و چالش هایی که در این مسیر با آن مواجه بودید برای مصاحبه کننده شرح دهید. مطمئن باشید که با این کار شانس ِ استخدام تان بسیار بالا میرود.
  • سعی کنید ارتباط خوبی با افراد ِ فعال در حوزه برنامه نویسی برقرار کنید. افرادی مانند امید کربلایی، حسام آرمندهی و بهنام آقاجانی. این افراد خیلی از مواقع موقعیت های شغلی زیادی برای برنامه نویس های اندروید با انگیزه دارند. ارتباط با این افراد، در کنار کسب تجربه به شما کمک میکند تا در مواقع استخدام، جزو اولین نفرهایی باشید که شانس پیدا می کنید ثابت کنید که فرد مناسبی برای آن پوزیشن هستید.
  • همانگونه که بیان کردم، پیدا کردن شغل، رفتن به مصاحبه و سپس استخدام، یک فرآیند استرس زا و ابهام آمیز است. ممکن است به توانایی های خودتان شک کنید که آیا اصلا من دانش و یا شایستگی کافی برای تصدی در این موقعیت شغلی را دارم؟ اما همواره مثبت نگر باشید. اگر به خوبی آموزش دیده باشید، اگر با انگیزه باشید، حتما موفق خواهید شد. یادتان باشد که استخدام نشدن در یک موقعیت شغلی به معنای این نیست که شما توان انجام آن کار را نداشتید. مثبت ببینید و سراغ موقعیت بعدی بروید.

وقتی در مورد استخدام در یک شرکت فکر میکنید باید به این بیاندیشید که در چه نوع شرکتی میخواهید استخدام شوید؟میخواهید در یک استارتاپ کار کنید یا یک شرکت با قدمت و پشتوانه؟ آیا دوست دارید در یک شرکت حرفه ای مانند تپسی کار کنید؟ مایلید در شرکتی با پویایی و جذابیت کمتر اما با امنیت شغلی بیشتر کار کنید؟

هیچ دو شرکتی مانند هم نیست. شرکت های در صنایع مختلف، متفاوتند. تیم های مختلف، متفاوت کار میکنند. حتی گروه های مختلف در یک شرکت یکسان هم متفاوت هستند. در مجموع بازار کار برنامه نویسی اندروید بسیار منعطف می باشد.

وقتی قصد استخدام در شرکتی دارید باید به موارد زیر نیز توجه کنید:

  • مایلید در شرکت های کوچک کار کنید یا شرکت های بزرگ
  • آیا ترجیح میدهید حقوق بیشتری دریافت کنید یا ترجیح میدهید از منزل دور کاری کنید؟
  • دوست دارید در جایی کار کنید که همه را میشناسید یا در جایی مشغول باشید که افراد همکارتان بسیار زیاد هستند؟
  • کدام برایتان جذابتر است؟ مزایای رفاهی-تفریحی در محل کار؟ یا ساعت کاری معقول؟
  • مایلید چقدر اختیار عمل در کارتان داشته باشید؟

وقت بگذارید و در مورد ترجیحات خودتان فکر کنید. اگر برنامه نویس خوبی باشید این شما هستید که در جایی استخدام می شوید که با سلایق شما مطابق است.

حتما خیلی از شما منتظرید بدانید یک کارمند برنامه نویس اندروید که در یک شرکت استخدام شده است، به طور متوسط چقدر حقوق دریافت میکند؟ باید گفت میزان حقوق دریافتی افراد در بازار کار برنامه نویسی اندروید به عوامل مختلفی از جمله سابقه کار، دانش، تحصیلات و حتی جنسیت بستگی دارد.

به طور قطع مهمترین عامل تاثیر گذار در حقوق دریافتی یک برنامه نویس اندروید که در یک شرکت استخدام شده است، دانش و توانایی آن فرد است. هرچه شخص توان کد زنی بالاتری داشته باشد طبیعتا حقوق و دریافتی بالاتری نیز خواهد داشت. مدیران منابع انسانی و مدیران فنی در هنگام استخدام و هنگام تعیین حقوق برنامه نویس، سعی میکنند سطح توانایی و دانش فرد را اندازه بگیرند اما در مواقعی که این کار مشکل باشد، سابقه کاری فرد را معیاری برای سطح دانش فرد در نظر میگیرند و هرچه آن شخص با تجربه تر باشد، حقوق بالاتری را برای او در نظر میگیرند. به طور متوسط، حقوق و دریافتی یک برنامه نویس در بازار کار برنامه نویسی اندروید در افراد با 7 سال سابقه کار، حدود 20% بالاتر از یک برنامه نویس اندروید با 3 تا 7 سال سابقه کار و حدود 40% بالاتر از برنامه نویس اندروید با زیر 3 سال سابقه است.

 

مورد بعدی در بازار کار برنامه نویسی اندروید که در درآمد تاثیر گذار است، شرکتی که فرد در آن استخدام شده است. مسلما شرکت هایی که توان مالی بالاتری دارند، نسبت به یک سازمان ِ کوچک ، توان پرداختی کمتر دارد. چرخه عمر تمام سازمان ها از یک الگوی مشابه پیروی میکند که شامل تولد، رشد، بلوغ و افول است.اگر می خواهید در شرکتهایی استخدام شوید که حقوق بالاتری بدهند، باید سراغ سازمان هایی بروید که در دوره رشد خود قرار دارند. معمولا سازمانهای درحال رشد، دریافتی های بالاتری دارند.

با تمام این تفاسیر درآمد یک برنامه نویس اندروید از استخدام در یک سازمان، به طور کلی از ۸ تا ۵۰ میلیون تومان در ماه است. این اعداد نشان می دهد که برنامه نویسی اندروید جزو مشاغل با دریافتی بالا به حساب می اید و این اختلاف درآمد با سایر مشاغل، در آینده بیشتر نیز خواهد شد. توجه داشته باشید که این اعداد برای کارشناس برنامه نویسی اندروید است. و پست های بالاتر مثل سرپرستی و مدیریت برنامه نویسان حقوق های بالاتری دریافت میکنند.

مزایا و معایب برنامه نویسی در بازار کار برنامه نویسی اندروید 

مزایا:

  • امنیت شغلی بالاتر
  • استرس کمتر نسبت به فریلنسری
  • آشنا شدن با ساختار های سازمانی (این آشنایی با ساختار های سازمانی در آینده برای تاسیس شرکت شخصی و کارآفرینی، خیلی کمک خواهد کرد)
  • امکان یادگیری مستقیم از مدیر و افراد با دانش
  • ثبت سابقه کار رسمی و سازمانی

معایب:

  • درآمد و دریافتی کمتر نسبت به فریلنسری و انتشار اپ شخصی
  • چالش های تعامل با افراد بالا دستی
  • عدم یادگیری دیگر مهارت های مرتبط مثل بازاریابی اپلیکیشن و …
  • گسترش کمتر دایره ارتباطات نسبت به کار فریلنسری و انتشار اپ شخصی
  • دریافت درآمد ریالی

فریلنسینگ و انجام پروژه های مختلف برای اشخاص یا سازمان های ایرانی و خارجی

سوال اول این است که اصلا فریلنسینگ چیست و به چه کسی فریلنسر میگویند؟ افرادی که به صورت پروژه ای و از منزل و به صورت ریموت، کاری را برای شخص یا سازمانی انجام میدهند فریلنسر نام دارند  و به این کار که طرفداران روز افزونی هم پیدا کرده و میتواند به صورت تمام وقت یا نیمه وقت افراد را مشغول کند، فریلنسینگ می گویند. که درصد زیادی از برنامه نویس ها در بازار کار برنامه نویسی اندروید را شامل می شود

به لطف گسترش اینترنت و ظهور پلتفرم های فریلنسینگ در سطح جهان و سپس ایران، فریلنسری به یکی از اولین انتخاب های افراد دارای تخصص تبدیل شده است. اگر تخصصی دارید که میتوانید از منزل و به صورت پروژه ای خدمتی را ارائه بدهید، فریلنسری می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. تخصص های زیر بیشترین پتانسیل را برای فریلنسری دارند:

  • مترجمی
  • طراحی
  • برنامه نویسی
  • نویسندگی
  • مشاوره
  • بازاریابی

یکی از سوالاتی که همیشه از من پرسیده میشه اینه که چرا فریلنسینگ تا این میزان طرفدار پیدا کرده است. عوامل زیر را میتوان در این مورد بر شمرد:

  • پلتفرم های اینترنت ، کارفرما و فریلنسر ها را به راحتی به هم مرتبط کرده است.
  • در هزینه های استخدام افراد در دفتر (از قبیل هزینه مکان، امکانات، آب، برق و …) برای کارفرما صرفه جویی می شود.
  • تعهد بلند مدت برای هیچ یک از دو طرف ایجاد نمیشود و هر طرف میتواند برای پروژه بعدی همکار دیگری را انتخاب کند.
  • هزینه های رفت آمد حذف و در وقت فریلنسر صرفه جویی می شود.
  • فریلنسر هر زمان از شبانه روز که بخواهد کار میکند.
  • بر خلاف اکثر همکاری ها در شکل استخدامی، در اینجا کارفرما وقت ِ متخصص را نمیخرد، بلکه تخصص او را میخرد.
  • فریلنسر در یک زمان میتواند چند پروژه بگیرد و هم زمان چند کارفرما را پشتیبانی کند.

چه ابزاری برای کار فریلنسی احتیاج داریم؟

حال که گفتیم فریلنسری برای برنامه نویس اندروید میتواند گزینه خوبی باشد، باید بگوییم که چه ابزار یا سخت افزاری برای کار فریلنسری احتیاج دارید. اولین نیازتان برای فریلنسری برنامه نویسی یک کامپیوتر یا یک لپ تاپ است. برای برنامه نویسی اندروید به کامپیوتر خیلی حرفه ای احتیاج ندارید. بلکه کامپیوتری که بتواند مدیریت کارهای فریلنسری و برنامه نویسی اندروید شما را انجام دهد کافیست. همچنین میتوانید برای بررسی بیشتر لپ تاپ و کامپیوتر مناسب برای برنامه نویسی اندروید کلیک کنید. دومین نیاز شما هم مسلما یک اینترنت با سرعت متوسط و خوب است.

اگر احساس میکنید به اندازه حداقلی توان انجام پروژه ها را دارید، برای شروع کار فریلنسری کافیست به پلتفرم های فریلنسری مراجعه و ثبت نام کنید. خبر خوب برای شما این است که فریلنسری هیچ محدودیت فیزیکی ندارد و شما میتوانید از خارج از ایران هم پروژه بگیرید و درآمد دلاری داشته باشید.

در ادامه لیستی از معتبرترین سایت های پلتفرم فریلنسی ایرانی در بازار کار برنامه نویسی اندروید را برای شما تهیه کرده ایم:

  1. پونیشا
  2. کارلنسر
  3. انجام میدم
  4. پارسکدرز
  5. ورکفا
  6. من کار تو

با افزایش قیمت دلار در ایران، جذابیت درآمد دلاری دو چندان شده است. خوشبختانه برنامه نویسی اندروید یک زبان مشترک جهانی است که در همه جای دنیا به یک شکل است. پس میتوانید به راحتی پروژه های خارجی بگیرید، انجام دهید و از درآمد دلاری لذت ببرید.

در ادامه لیستی از معروف ترین  سایت های پلتفرم فریلنسی خارجی را برای شما معرفی میکنیم:

  1. Freelancer
  2. Upwork
  3. Toptal
  4. Aquent
  5. Fiverr

در هنگام انتخاب سایت های خارجی توجه کنید. به علت اینکه مراودات مالی با ایران سخت است، حتما باید یک فرد معتمد که در کشور خارجی حساب بانکی داشته باشد پیدا کنید و دستمزد فریلنسری خود را در آن حساب دریافت نمایید.

یکی از مزایای برنامه نویسی به صورت فریلنسری این است که بعد از مدتی که پروژه های مختلف را انجام دادید، در آرشیو خود دارای گنجینه ای از انواع کد های اندروید خواهید شد. بعد از این اتفاق سفارش هایی که به شما محول می شود، ممکن است مشابه یکی از پروژه های قبلی که انجام داده اید باشد. بدین ترتیب انجام پروژه وقت بسیار کمتری از شما خواهد گرفت. هر چه جلو تر بروید احتمال اینکه پروژه های دریافتی، مشابه کد های قبلی شما باشد بیشتر می شود. اینگونه است که درآمد یک فریلنسر به مرور زمان به صورت نمایی افزایش پیدا میکند.

چگونه اسم خودتان را در زبان ها بیاندازید؟

اگر میخواهید پروژه های بزرگ بگیرید، یکی از موارد مهم این است که در بازار کار برنامه نویسی اندروید شناخته شده باشید. برای این کار باید در جامعه برنامه نویسان حاضر باشید. راه های مختلفی برای حضور در این جامعه وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • بلاگ نویسی
  • شرکت در ایونت های مختلف
  • همایش ها
  • تهیه و تولید ویدئو های آموزشی در یوتیوب و آپارات
  • مربیگری یا تدریس
  • تولید محتوا در شبکه های اجتماعی

هر کدام از این ها راه های خوبی هستند تا علاقه مندی ها و ایده های خود را با دیگر افراد این حوزه به اشتراک بگذارید. در این دوره ، با رشد اینترنت و فضای مجازی، فرصت دیده شدن بیشتر برایتان مهیا شده است.

در ادامه به مزایا و معایب فریلنسری برنامه نویسی اندروید در مقایسه با دیگر مسیرهای پیش روی برنامه نویسان اندروید میپردازیم:

مزایا:

  • درآمد و دریافتی بالقوه بالاتر نسبت به استخدام
  • امکان کار در زمان و مکان دلخواه
  • امکان تغییر کارفرما با هزینه حداقلی
  • امکان دریافت درآمد دلاری
  • زحمت کمتر و درآمد بیشتر با مرور زمان

معایب:

  • امنیت شغلی پایین
  • عدم یادگیری و کسب تجربه در کنار افراد دیگر
  • استرس بالاتر نسبت به استخدام

توسعه اپلیکیشن های شخصی و انتشار آنها در مارکت های ایرانی و خارجی

اگر به دنبال درآمد چند میلیاردی از برنامه نویسی اندروید هستید، از این طریق میتوانید به آن برسید. انتشار اپلیکیشن موفق و پر طرفدار از اپ استور ها میتواند برای شما درآمد بسیار بسیار زیادی داشته باشد و شما را تبدیل به یک فرد ثروتمند کند. اگر بتوانید اپلیکیشنی بنویسید که افراد زیادی آن را نصب کنند، شما یک فرد ثروتمند خواهید بود.

شاید بپرسید راه های کسب درآمد از اپلیکیشن پر کاربر چیست؟ راه های درآمد از اپلیکیشن ها بسیار زیاد است اما به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

1- درآمد از طریق پرداخت درون برنامه

اگر استفاده از بعضی از فیچر ها یا امکانات برنامه خود را پولی قرار دهید، میتوانید از این طریق درآمد کسب نمایید. مثلا ممکن است درون اپلیکیشن خودتان، قالب های گرافیکی رایگانی را قرار دهید و آنها را در اختیار کاربران اپلیکیشن خودتان بگذارید. اما تعدادی قالب اختصاصی نیز تهیه کنید و آنها را فقط در اختیار افرادی قرار دهید که استفاده از این قالب های پولی را میخرند. و یا مثلا درون بازی رایگان خودتان، سکه های پولی بفروشید تا افراد برای پیشرفت سریعتر در بازی مجبور به خرید سکه شوند. اصولا یکی از درآمد های اصلی صاحبان اپلیکیشن ها استفاده از پرداخت درون برنامه است.

طبق آمار منتشر شده، درآمد اپلیکیشن های ایرانی در کافه بازار از این روش 314 میلیارد تومان در سال است. توجه نمایید که این عدد تنها شامل درآمد از کافه بازار است و درآمد برنامه نویسان با درآمد دلاری از گوگل پلی را شامل نمیشود. همچنین طبق آمار منتشر شده جهانی، درآمد جهانی اپلیکیشن ها بیش از 32 میلیارد دلار در سال است که سهم ایرانی ها از بازار جهانی تنها 0.09 درصد است. این درحالیست که ایران از نظر جمعیت 1.3 درصد از جمعیت جهان را داراست.

2- تبلیغات

روتین ترین روش کسب درآمد در اپلیکیشن ها، قرار دادن تبلیغات درون اپلیکیشن است. اصولا هر رسانه ای که کاربران زیادی داشته باشد می تواند از طریق تبلیغات درآمد کسب کند. اپلیکیشن ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. چه بسا اپلیکیشن ها با فیلتر های قوی ای که برای تبلیغات دارند، بستر تبلیغاتی بسیار مناسب تری نسبت به دیگر رسانه ها باشند. مثلا داخل اپلیکیشن میشود انواع مختلفی از تبلیغ را نمایش داد، میتوان تبلیغ را فقط برای کاربران شهر یا کشوری خاص ارسال کرد، میتوان تبلیغات را فقط برای دارندگان گوشی خاصی ارسال کرد و ده ها فیلتر و تقسیم بندی دیگر که میتوان برای تبلیغ هوشمند بکار برد.

ذکر این نکته ضروری است که در استفاده از تبلیغات باید هوشمند باشید. اگر بیش از اندازه و یا درجای نامناسب تبلیغ نمایش دهید، کاربران به راحتی اپلیکیشن شما را حذف میکنند.

حال اگر مایل بودیم درون اپلیکیشن خودمان تبلیغات نمایش دهیم و درامد کسب کنیم، از کجا مشتری پیدا کنیم؟ جواب این سوال خیلی ساده است. پلتفرم های تبلیغاتی ایرانی و خارجی بسیاری برای این مساله بوجود آمده اند. این پلتفرم ها همیشه تبلیغات آماده دارند تا نمایش دهند. به عبارتی آنها واسط بین صاحبان اپلیکیشن به عنوان رسانه نمایش دهنده تبلیغ و طرف ِ تبلیغ دهنده هستند. کافیست SDK این پلتفرم ها را درون اپلیکیشن خود قرار دهید تا هر زمان مایل بودید کاربرانتان ، تبلیغات آن پلتفرم را مشاهده کنند و شما کسب درآمد کنید.

معروفترین پلتفرم تبلیغاتی اندروید، تپسل است. لازم به ذکر است طبق آخرین گزارش تپسل به عنوان مرجع و پلتفرم تبلیغات اپلیکیشن در ایران، درآمد صاحبان اپلیکیشن از تبلیغات درون تپسل در سال گذشته، 556 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است و این نشان از افزایش کاربران اپلیکیشن های ایرانی دارد که باز هم پتانسیل بالای برنامه نویسان اندروید برای کسب درآمد را نشان می دهد.

اما برای برنامه نویسانی که مایلند درآمد دلاری در بازار کار برنامه نویسی اندروید بین المللی داشته باشند، معتبر ترین و بهترین پلتفرم تبلیغاتی متعلق به گوگل و با نام ادموب است. ادموب نیز مانند تپسل متناسب با مشخصات کاربران اپلیکیشن، مانند کشور، جنسیت، علایق کاربر و غیره، تبلیغات متناسب را برای کاربران نمایش می دهد.

حال که با روش های درآمد زایی از انتشار اپلیکیشن آشنا شدیم، باید بدانیم برای داشتن یک اپلیکیشن پر طرفدار و با کاربران زیاد باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

نکات مهم در طراحی اپلیکیشن اندروید

  • نیاز افراد را کشف کنید. سعی کنید متوجه بشوید افراد چه نیازهایی دارند که میتوان با استفاده از اپلیکیشن به آن نیازها پاسخ گفت. اگر بتوانید این را متوجه بشوید افراد برای رفع نیاز خودشان به اپلیکیشن شما هجوم می آورند.
  • بازار را بشناسید. همواره با ذائقه افراد آشنا باشید. در هر دوره زمانی، اپلیکیشن های خاصی رواج پیدا میکنند. اگر این روند ها را بشناسید میتوانید با سوار شدن روی این موج ها، نصب های زیادی برای اپلیکیشن تان بگیرید.
  • اپلیکیشن با کیفیت بسازید. هر اپ برای اینکه افراد زیادی را جذب کند باید کیفیت بالایی داشته باشد. اپلیکیشن شما نه تنها به هیچ وجه نباید باگی داشته باشد، بلکه باید از نظر UI و UX نیز دارای بالاترین استاندارد ها باشد.
  • تبلیغ کنید. اگر اپلیکیشن خوبی دارید برای آن تبلیغ کنید تا افراد آن را بشناسند. اپلیکیشن  ها بدون تبلیغ و بدون شناسانده شدن به افراد، به احتمال زیاد در اعماق اپ استور ها دفن خواهند شد.

در آخر به مزایا و معایب روش انتشار اپلیکیشن در اپ استور در مقایسه با دیگر مسیرهای پیش روی برنامه نویسان اندروید میپردازیم:

مزایا:

  • امکان کسب درآمد های چند میلیارد تومانی
  • آشنایی با تمام تخصص های مرتبط مانند بازاریابی اپلیکیشن
  • امکان کسب درآمد دلاری
  • کسب درآمد غیرفعال (بعد از مدتی اپلیکیشن بدون نیاز به عمل خاصی به درآمد پایدار و مداوم میرسد)

معایب:

  • ریسک بالا نسبت به استخدام و فریلنسری
  • امنیت شغلی پایین
  • عدم ثبت سابقه کار رسمی و سازمانی

جمع بندی

سعی کردیم در این مقاله ابتدا دلایل موفق بودن برنامه نویسان اندروید در مسیر شغلی و در بازار کار برنامه نویسی اندروید را شرح دهیم. گفتیم برنامه نویسان اندروید از درآمد بسیار بالاتر نسبت به متوسط جامعه برخوردارند. مسیر های شغلی سه گانه برنامه نویسان اندروید را که به اختصار استخدام، فریلنسری و انتشار اپ است، به طور کامل شرح دادیم و مزایا و معایب هرکدام را برشمردیم. امیدواریم شما نیز به عنوان یک برنامه نویس اندروید در راستای اعتلای صنعت اپلیکیشن های موبایلی و مخصوصا کسب درآمد دلاری و ارز آوری به داخل کشور عزیزمان قدم بردارید تا ابتدا خودتان و سپس ایران سربلندمان را منتفع نمایید.