آیا شما هم تصور میکنید تنها کسانی برای خود وبسایت شخصی دارند که کسبوکارشان پررونق است یا شهرت، محبوبیت و مخاطبان زیادی دارند؟ اشتباه نکنید، همین که بخواهید مهارت، شخصیت یا هر ویژگی را که دارید، با دیگران به اشتراک بگذارید، میتواند دلیل خوبی برای داشتن یک سایت شخصی باشد. آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید بهترین انتخابها و برترین نکات را در طراحی سایت شخصی خود به کار ببرید تا شاهد افزایش بازدیدکنندگان باشید.
چه بخواهید خودتان برای طراحی سایت شخصی پیشرفته اقدام کنید و آن را توسعه دهید یا انجام این کار را به متخصصان حرفهای مانند کارشناسان مجموعه ما بسپارید، لازم است با چرایی ساخت وبسایت شخصی و نکات کلیدی مرتبط با طراحی آن آشنا شوید. از این رو، در این مقاله به ابعاد مختلف طراحی سایت شخصی میپردازیم و جزئیات بیشتری را برایتان بازگو میکنیم. با ما همراه باشید.
چرا طراحی سایت شخصی؟
شاید با وجود رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام تصور کنید که دیگر نیازی به یک وبسایت شخصی ندارید و داشتن یک درگاه اینترنتی مختص به خودتان توجیهی ندارد؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که بدانید داشتن یک وبسایت تا چه اندازه میتواند باعث پیشرفت شما شود. طراحی یک وبسایت شخصی میتواند به درجه اعتبار و اصالت شما، حرفه، شخصیت و حتی مهارتی که دارید، کمک کند. اگر هنوز قانع نشدهاید، این چند دلیل را بخوانید تا مجاب شوید که طراحی سایت شخصی تا چه اندازه میتواند مسیر را برای شما هموار کند.
وبسایتها پویا هستند
اگر تصورتان از وبسایت یک صفحه ثابت است که همیشه در یک حالت باقی میماند، اشتباه میکنید. وبسایتها پویا هستند و به شما امکان میدهند که هر زمان که نیاز داشتید، چیزی به آنها بیفزایید یا از آنها کم کنید. با تکمیل یک پروژه آن را در قسمت نمونه کارها بگذارید و اجازه دهید مخاطبانتان بارها و بارها از دیدن نسخههای دیجیتال هنر شما لذت ببرند.
یک دفتر کار متحرک
طراحی سایت شخصی به شما این امکان را میدهد تا مانند یک دفتر یا یک قفسه مدرن هر بخش کار خود را دستهبندی کنید و به افرادی که به دنبال شما میگردند، اجازه دهید با خیال راحت به هر بخشی که میخواهند پرواز کنند. اگر به یک پروفایل اتکا کنید، برای یافتن یک سند، مدرک یا پروژه باید ساعتها خودتان یا مخاطبی که دارید، به دنبال آن بگردید. وبسایتها باعث میشوند که شما با حوصله هر بخشی را که میخواهید، در اختیار مخاطبتان قرار دهید.
متمایز باشید
این روزها همه یک پروفایل در سایتهای کاریابی یا رسانههای اجتماعی دارند و این دیگر چیز تازه و جذابی نیست. داشتن یک وبسایت نشان میدهد که شما حرفهای زیادی برای گفتن دارید که در یک پروفایل نمیگنجند. با این کار نشان میدهید که رزومه شما به قدری کامل است که میتواند شما را از تازهکارها متمایز کند.
به مهارتهای خود بیفزایید
توسعه وبسایت کار سادهای نیست. از این رو، میتوانید با این کار یک مهارت به مهارتهای خود بیفزایید و بیاموزید که طراحی سایت شخصی به طور حرفه ای به چه صورت است و چگونه باید یک وبسایت جاب و حرفهای ساخت و آن را توسعه داد. حتی میتوانید راهکارهایی بیاموزید تا بتوانید بازدید وبسایت خود را افزایش دهید. با افزایش دانشتان میتوانید خود را یک وبمستر بنامید و مشاهده کنید که چگونه موفقیتتان چند برابر میشود.
خودتان را به بهترین نحو معرفی کنید
داشتن یک وبسایت شخصی باعث میشود که محصولات خود را در آن قرار دهید و با فراغ بال تا جایی که میتوانید، از آنها تعریف کنید و نشان دهید که چقدر در این کار حرفهای هستید. میتوانید تبلیغات دریافت کنید و در کنار کسب پول، هنر خود یا دیگران را نیز به نمایش بگذارید. وبسایت مانند اتاق شخصی شما در فضای تحت وب است و میتوانید به بهترین نحو خودتان را به دیگران معرفی کنید.
وقت طراحی سایت شخصی است
برای طراحی سایت شخصی باید گامهای خود را دقیق بردارید تا بتوانید بهترین نتیجه را به دست آورید، البته اگر از یک طراح سایت حرفهای کمک بگیرید، موفقیتتان چندین برابر خواهد شد. در هر حال، چه بخواهید خودتان شخصاً به طراحی سایت شخصی بپردازید یا از متخصصان حرفهای مانند کارشناسان مجموعه گیتی گت کمک بگیرید، باید مراحل زیر را با دقت طی کنید.
هدف وبسایت خود را تعیین کنید
اولین گام این است که بدانید وبسایت شما قرار است چه هدفی را دنبال کند و کدام بخش از زندگی شما را نشان دهد؟ میخواهید نوشتههای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید یا تصمیم دارید تا وبسایتی که دارید محلی برای معرفی کسب و کار نوپای شما باشد؟ با توجه به همه این موارد میتوانید تعیین کنید که چه گزینههایی باید در سایت شما قرار داده شوند و از چه مواردی باید دوری کنید.
بازدیدکنندگان خود را تعیین کنید
به همان اندازه که هدفتان از طراحی سایت شخصی مهم است، مخاطبان شما نیز اهمیت دارند. از آنجایی که قرار است آنها شما را تأیید کنند، باید طراحی شما در راستای علایق و سلایق آنان باشد تا بتواند آنان را جذب خود کند. در این مرحله یک نمای کلی از وبسایت در ذهن شما به وجود خواهد آمد که میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد.
نوع وبسایت خود را تعیین کنید
گام بعدی که باید بردارید، این است که بدانید باید وبسایت شما در کدام دستهبندی قرار بگیرد. وبسایتهایی که جنبه شخصی دارند، شامل وبسایتهای تکصفحهای یا وبلاگ میشوند که هر کدام کاربری خاصی دارند. از این رو، لازم است که با آنها آشنا شوید و درست انتخاب کنید:
-
- وبسایت تکصفحهای: داشتن وبسایتی که از یک صفحه اصلی تشکیل شده باشد، کار بسیار سخت و پیچیدهای نیست. وبسایتهای تک صفحهای به شما کمک میکنند که خود را به خوبی معرفی کنید. این سایتها از یک صفحه اصلی تشکیل شدهاند که در بالای آنها بخشهایی با عنوان درباره من، شماره تماس یا گالری وجود دارند. این سایتها به عملکرد پیچیدهای نیاز ندارند.
-
- وبلاگ: وبلاگها از قدیمیترین نوع سایتهای شخصی هستند که امروزه رونق اولیه خود را از دست دادهاند. نحوه مدیریت این صفحات بسیار ساده است و به عنوان اولین وبسایت شخصی میتواند گزینه ای عالی باشد. به این ترتیب، میتوانید به بازدیدکنندگان اجازه دهید به خوبی شما را ببینند و با مهارتهای شما آشنا شوند. تنها نکتهای که باید بدانید، این است که در وبلاگ بیشتر تمرکز بر محتوای نوشتاری است. اگر میخواهید وبلاگتان موفق باشد، باید به طور منظم محتوا ارسال کنید.
کارهایی که باید برای بخش فنی انجام دهید
بخش فنی یک سایت در واقع شروع ساخت و توسعه آن محسوب میشود. به عنوان مثال، ابتداییترین کاری که انجام میدهید، خرید یک دامنه است. اگر کمی خوششانس باشید، این امکان را دارید که دامنهای با نام مورد نظر خود را خریداری کنید. چنانچه کسی قبلاً نام مورد نظر شما را خریداری کرده باشد، میتوانید از دامنه داتنت استفاده کنید یا کمی خلاقیت خود را افزایش دهید و نام جدیدی را انتخاب کنید.
مرحله دوم از قسمت فنی طراحی سایت شخصی این است که بتوانید با کمک یک سرویس میزبانی سایت خود را در دسترس عموم قرار دهید. خدمات میزبانی وب بسیار زیادی وجود دارند که دارای مزایا و هزینههای متفاوتی هستند. بهترین کار این است که با کمی تحقیق و متناسب با شرایط اقتصادی خود و البته خدماتی که در اختیارتان قرار میدهند، بهترین گزینه را برگزینید.
محتوا را آماده کنید
بهترین شیوه برای تولید محتوا این است که بدانید دقیقاً باید چه رویکردی داشته باشید. به این ترتیب، آمادگی بیشتری برای طراحی سایت خواهید داشت و مسیر خود را میدانید. نکته مهم در طراحی سایت شخصی این است که بتوانید بین تصاویر و محتوای نوشتاری تعادل برقرار کنید.
هیچ فردی تمایل ندارد منتظر بماند تا حجم زیادی از تصاویر بارگذاری شود یا چندین محتوای نوشتاری را پشت سر هم مطالعه کند. بهترین کار استفاده از تصاویری است که به فهم محتوا کمک کرده و روند آن را تسریع و تسهیل کند. اگر بتوانید با یک طراح گرافیک مشورت کنید، بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
اگر قرار است که در سایت خود به معرفی حرفهای که دارید، بپردازید، فراموش نکنید که باید در بخش گالری نمونه کارهای گذشته خود را بارگذاری کنید تا بتوانید به این شیوه استعداد خود را به تصویر بکشید. حتی میتوانید از یک وبلاگ به عنوان بخشی از یک وبسایت استفاده کنید و به این ترتیب، با یک تیر چند نشان بزنید.
برای این کار ابتدا چند مقاله در وبلاگ بگنجانید و سپس آن را نیز بخشی از سایت خود کنید. همان طور که گفتیم، فراموش نکنید که باید به صورت منظم محتواهای خود را بارگذاری کنید تا مخاطبین شما بدانند چه زمانی لازم است به شما سر بزنند.
بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستوجو
این مرحله دقیقاً همان سئو است که بارها نام آن را شنیدهاید. به این ترتیب، موتورهای جستوجویی مانند گوگل بهتر میتوانند شما، محتوا و سایتتان را پیدا کنند و در اختیار کسانی قرار دهند که از گزینه سرچ به دنبال محتوایی مشابه محتوای شما هستند.
در این بین، باید بدانید که سئو دو بخش دارد. یک بخش شامل جنبه فنی و پشت صحنه سایت است و بخش دیگر محتوایی را شامل میشود که متناسب با کلمات کلیدی مورد نظر شما است. این کار باید به شیوهای استراتژیک انجام شود تا بهتر و راحتتر سایتتان برای مخاطبان به نمایش درآید.
بهتر است دقت کنید که محتوای شما علاوه بر این که باید بر اساس کلمات کلیدی تنظیم شده باشد، لازم است عمق و جزئیات بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند به راحتی در فرایند جستجو پیدا شود و مخاطب خود را جذب کند.
برای طرحبندی آماده شوید
تازه ابتدای مسیر طراحی سایت شخصی است و وقت خستگی نیست. شاید تصور کنید که کار یک وبسایت هرگز پایان نمییابد. اگرچه این باور درست است، اما میتوان با کمک یک قالب وبسایت کمی به سایت خود سر و سامان بدهید. قالبهای زیادی وجود دارند که میتوانند متناسب با هدف شما باشند.
استفاده از قالبها برای کسانی مناسب است که اصرار دارند خودشان طراحی را انجام دهند و البته تجربه کدنویسی ندارند. با این حال، میتوانید از وبمسترها و طراحان وب کمک بگیرید تا کمی از حجم کاری تان کاسته شود و مخاطبانتان را هدفمندتر پیدا کنید. برای طراحی موفق یک سایت باید به این نکات توجه کنید.
از رنگ غافل نشوید
رنگها بدون آن که بخواهید، میتوانند احساسات مخاطبان شما را برانگیخته کنند. استفاده از رنگ درست میتواند مخاطب را در مسیر هدف شما قرار دهد و تأثیر مورد نظر شما را چندین برابر کند. از این رو، بهتر است برای گزینههای رسمیتر از رنگ آبی و خاکستری استفاده کنید و برای یک سایت سرزنده با بازدیدکنندگان جوان از پالت رنگها بهره ببرید. دقت کنید که انتخاب رنگ متناسب با لحن شما باشد.
با تایپوگرافی مخاطبان خود را جذب کنید
یکی از هنرهای بسیار جذابی که میتواند به رنگ و لعاب وبسایت تان بیفزاید، تایپوگرافی است. این هنر ترکیبی از نوشتار و تصویر است و سعی میکند محتوای نوشتاری را با شکل جذابی از تصویرسازی حروف در اختیار مخاطبان قرار دهد. این روش اغلب در طراحی لوگوها بسیار کاربرد دارد. شما میتوانید با کمک این شیوه بخشهایی از وبسایت خود را زیباتر و جذابتر کنید.
کاربرپسند باشید
تصور کنید کسی که وارد وبسایت شما میشود، وارد اتاق شما شده است؛ پس سعی کنید همه چیز را مرتب سر جای خود قرار دهید تا مطمئن باشید که به راحتی قسمت مورد نظر را پیدا میکند. اگر مخاطب شما زمان زیادی را برای یافتن یک مورد هدر دهد، از سایت شما خسته میشود و بیرون میرود.
اطلاعات تماس
حتماً راهی قرار دهید که مخاطبان بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند. از یک ایمیل ساده تا گزینهای مانند فرم ارسال، دایرکت یک صفحه شخصی در یک پیامرسان و … استفاده کنید. میتوانید اطلاعات تماس را در قسمت پاورقی قرار دهید تا هر زمان نیاز بود، بتوانند آن را پیدا کنند.
سخن آخر
همه ما ناخودآگاه تصور میکنیم تنها کسانی وبسایت شخصی دارند که مخاطبان زیادی آنها را دنبال میکنند، اما این گونه نیست. کافی است شما مهارتی داشته باشید یا دلتان بخواهد نوشتههای خود را در اختیار دیگران قرار دهید. این موضوع میتواند دلیلی منطقی برای راهاندازی وبسایت شخصی شما باشد.
از آنجایی که طراحی سایت شخصی نیاز به رسیدگی مداوم از نظر فنی و ظاهری دارد، باید در این زمینه اطلاعات خود را افزایش دهید یا از طراحان سایت مجموعه ما بخواهید که به شما در این راه کمک کنند. کافی است همین الان با ما تماس بگیرید تا با کمترین هزینه و سریعترین زمان ممکن یک وبسایت برای خود سفارش دهید.