اگر سال های قبل در مورد داشتن سایت اختصاصی با کسی صحبت می کردید، اهمیتی به شما نمی داد. این در حالی است که امروزه بسیاری از افراد به دنبال این هستند که سایت اختصاصی داشته باشند و طراحی سایت اختصاصی اهمیت بالایی پیدا کرده است. در واقع فرقی نمی کند که کسب و کار داشته باشند و یا صرفا یک سایت شخصی بخواهند، همه متوجه اهمیت اینترنت شده اند و می خواهند با داشتن سایت نوعی جدید از حضور در دنیای نو را تجربه کنند. داشتن سایت اختصاصی سود بسیاری برای افراد مختلف دارد، اما برای برخی ضروری به نظر می رسد. در این مطلب ما قصد داریم در خصوص سایت اختصاصی، افرادی که به آن نیاز دارند و نکات دیگری که در مورد این مسئله وجود دارد با شما گفت و گو کنیم.

سایت اختصاصی چیست؟

سایت اختصاصی یا custom website یا سایت سفارشی، نوعی سایت است که به صورت اختصاصی برای شما و بر اساس نیازها، خصوصیات و الزاماتی که دارید طراحی شده است. منظور از شما در این متن، می تواند شما به عنوان یک فرد، یک کسب و کار و یا یک شرکت و سازمان باشد. در واقع سایت اختصاصی همان طور که از نامش پیداست، به صورت منحصر به فرد برای یک مشتری خاص طراحی می شود.

برترین سایت اختصاصی

سایت های اختصاصی به نسبت سایر سایت های قالب بندی شده، بسیار منعطف هستند. در واقع سایر سایت ها قالب آماده ای دارند که روی آن ساخته می شوند و اساس کار آن ها با بسیاری از سایت های دیگر مشترک است. سایت اختصاصی امکان شخصی سازی بسیار بالایی دارد و منحصر به فرد بودن از ویژگی های اصلی آن است.

 برای طراحی سایت با cms اختصاصی باید به شرکت های معتبر یا برترین سایت حرفه ای طراحی سایت مراجعه کنید تا یک تیم حرفه ای برای طراحی سایت خود پیدا کنید .تیمی که اطلاعات لازم در زمینه طراحی سایت برای کسب و کار را به شما بدهد تا شما با ذهن باز تری تصمیم بگیرید. سپس منتظر بمانید تا آن ها سایت شما را کدنویسی کنند. داشتن سایت اختصاصی مزایای فراوانی دارد و نکات زیادی باید در آن رعایت شود. در ادامه این نکات را توضیح خواهیم داد. تا پایان مطلب با ما همراه باشید تا در مورد ویژگی های سایت اختصاصی اطلاعات مناسب به دست بیاورید.

چه کسانی به سایت اختصاصی نیاز دارند؟

اولین سوال این است که چه کسانی لازم است به طراحی سایت اختصاصی برای خود مشغول شوند؟ پاسخ این است که تقریبا همه ی کسب و کارها، از استارتاپ های بزرگ و کوچک گرفته تا شرکت ها و سازمان ها و حتی افراد به خصوصی مثل پزشکان یا مهندسان و وکلا به سایت اختصاصی نیاز دارند. با این حال نیاز برخی از گروه ها به سایت اختصاصی بیشتر است.

کسب و کارهای آنلاین

یکی از مهم ترین گروه هایی که می توان گفت به صورت ضروری به سایت اختصاصی نیاز دارند، کسب و کارهای آنلاین می باشند. منظور ما از کسب و کار آنلاین افرادی هستند که بیشتر به صورت مجازی به فروش محصولات مشغول هستند و عمده سود آن ها از فروش در فضای آنلاین به دست می آید. این افراد معمولا در شبکه های اجتماعی مختلف شروع به کار می کنند اما این پلتفرم ها امنیت لازم برای ادامه ی کسب و کار را ندارند. داشتن سایت اختصاصی برای این افراد ضروری است تا بتوانند امنیت کسب و کار خود را تامین نمایند.

افراد با فعالیت های خاص

بلاگرها و اینفلوئنسرها، فعالان اجتماعی، مشاوران مالی، مشاوران کسب و کار و … باید سایت اختصاصی داشته باشند. کسب و کار این افراد بر اساس پروموت کردن مهارت های نرمشان می چرخد و یک سایت اختصاصی به آن ها اجازه می دهد که خود را بیشتر ظهور و بروز دهند و بدون برخی محدودیت ها، کار خود را انجام دهند.

برخی مشاغل آزاد

به جز این افراد پزشکانی که می خواهند دامنه فعالیتی خود را گسترش دهند، مهندسانی که به صورت پروژه ای کار می کنند، وکلایی که به جذب بیشتر موکلین فکر می کنند، مشاوران در زمینه های مختلف و روان درمان ها و … از جمله افرادی هستند که با سایت های اختصاصی می توانند کسب و کار خود را توسعه دهند. بدون شک این افراد که برای خود کار می کنند، نیاز دارند که افراد را با خود آشنا سازند و این کار بدون استفاده از سایت در فضای مجازی امکان ندارد.

نیاز به سایت اختصاصی

سازمان های غیرانتفاعی

سازمان های غیر انتفاعی مثل بنیادهای خیریه و موسسات آموزشی نیز باید سایت داشته باشند. شاید این تصور برای بسیاری از افراد وجود داشته باشد که سایت تنها به افزایش درآمد کمک می کند و برای گروه ها و استارتاپ ها و فعالین اقتصادی مفید است. این تصور درستی نیست زیرا موسسات غیرانتفاعی مثل خیریه ها نیز با داشتن سایت می توانند کارهای زیادی انجام دهند. فعالیت های خود را به اطلاع دیگران برسانند و با شفاف کردن کارهایی که انجام می دهند اعتبار بیشتری برای خود به دست بیاورند.

کسب و کارهای محلی

در شرایطی که بسیاری از افراد برای پیدا کردن حتی یک پروتئینی در نزدیکی محل زندگی خود، سرچ می کنند، اگر یک کسب و کار محلی دارای سایت اختصاصی باشید بسیار سود کرده اید. مشتریان به صورت آنلاین شما را سرچ کرده و پیدا می کنند و سپس به صورت حضوری به شما مراجعه می نمایند. این کار برای شما و کسب و کارتان بسیار مفید خواهد بود.

مزایای داشتن سایت اختصاصی

حال که در مورد افراد و گروه هایی که داشتن سایت اختصاصی برای آن ها واجب و ضروری است صحبت کردیم، به صورت خلاصه به بیان مزایای سایت اختصاصی نیز خواهیم پرداخت. برخی از مزایا را در قسمت قبلی برای هر گروه توضیح دادیم، اما بخش دیگری نیز هستند که برای تمامی گروه ها مزایای مشترک به شمار می آیند. از جمله این مزایای مشترک می توان به سازگاری با نیازها و هدف ها اشاره کرد. سایت های اختصاصی متناسب با اهداف و نیازهای شما طراحی می شوند و این باعث می شوند بتوانید با دست باز بسیاری از ویژگی هایی که سایت های قالب بندی شده ندارند، به سایت خود اضافه کنید.

تجربه کاربری ای که در یک سایت اختصاصی برای کاربران خود فراهم می کنید منحصر به فرد است. در واقع مخاطب یا کاربر شما کاملا حس خواهد کرد که سایتی که به آن وارد شده با سایت های دیگر متفاوت است و همین موضوع بر اعتبار برند شما می افزاید. انعطاف پذیری این سایت ها بسیار بالاتر از سایر انواع سایت است و بازدهی بیشتری نیز دارند. داشتن یک سایت اختصاصی باعث می شود که برند شما بیشتر شناخته شود و در ذهن مخاطب نیز ماندگارتر باشد.

امنیت سایت های اختصاصی به نسبت سایر سایت های قالب بندی شده بالاتر است. این سایت ها هم چنین در بهینه سازی برای موتورهای جست و جو از خود قابلیت بهتری به نمایش می گذارند.

نکات مهم در طراحی سایت اختصاصی

حال که در مورد مزایای طراحی سایت اختصاصی و افرادی که به آن نیاز دارند صحبت کردیم، لازم است که برخی نکات که در طراحی سایت اختصاصی باید رعایت شوند را گوشزد کنیم. این نکات شامل مراحل مختلفی هستند و از قبل از شروع به طراحی سایت آغاز شده و تا بعد از آن ادامه می یابند.

نکات مهم در طراحی سایت اختصاصی

تحقیق و مطالعه بازار

مطالعه بازار از جمله مهم ترین بخش هایی است که قبل از اقدام به طراحی سایت باید انجام بدهد. نیازها و الزامات کاربران و رقبا را درک کنید. ممکن است در این مرحله متوجه شوید که اصلا سایت اختصاصی برای شما مناسب نیست و بهتر است از همان سایت های قالب بندی شده استفاده نمایید. بنابراین این مرحله را جدی بگیرید.

تعیین هدف و استراتژی

نکته ی دیگر در طراحی سایت اختصاصی این است که هدف و استراتژی شما باید واضح و مشخص و دقیق باشد. استراتژی کسب و کار خود را مشخص کنید و هدف خود از داشتن سایت را دقیق نمایید. آیا قصد دارید فروش خود را از شیوه آنلاین بیشتر کنید؟ قصد دارید با تولید محتوای بهتر افراد را به خود جلب کنید و یا می خواهید که با مشتریان خود ارتباط و تعامل بهتری برقرار کنید؟ بعد از آن که هدف مشخص شد باید ویژگی هایی که به رسیدن به هدف شما کمک می کند در طراحی سایت رعایت و تقویت شوند. برای مثال اگر هدف تعامل بالاتر است باید ابزارهای تعاملی را شناسایی و به درستی در سایت خود به کار ببرید.

طراحی ui/ux

طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری در سایت های اختصاصی بسیار اهمیت دارد. همان طور که گفتیم از جمله مزایای سایت های اختصاصی این است که تجربه کاربری متفاوت تری به نسبت سایت های قالب بندی شده در اختیار کاربر قرار می دهند و همین باعث می شوند که برند شما تقویت و در ذهن کاربر که مشتری بالقوه است ماندگار شود. این اتفاق زمانی صورت می گیرد که طراحی ui.ux به خوبی و به درستی انجام شده باشد. طراحی های سخت و عجیب و غریب نمی توانند موفق باشند. در نظر داشته باشید که متفاوت بودن به معنای عجیب و غریب بودن نیست! این طراحی باید ساده و کاربرپسند باشد و با منطق کاربر سازگار شود.

برندینگ و هویت بصری

نکته دیگری که باید در طراحی سایت اختصاصی در نظر بگیرید این است که هویت بصری خود را به خوبی بسازید. رنگ ها و تم قالب سایت و المان های به کار رفته شده باید با لوگو و نماد شما هماهنگ باشند. فونت و استایل و آرم هایی که به کار می برید، باید با کار شما هماهنگ باشد تا به کاربر احساس حضور در یک محیط حرفه ای را بدهد.

پاسخگویی روی همه دستگاه ها

نکته ی مهم دیگر این است که سایت اختصاصی شما باید بتواند با دستگاه های مختلف هماهنگ باشد. لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه و سایر وسایل دارای صفحه نمایش های متنوع در سایزهای مختلف هستند. سایت شما باید بتواند با همه ی این صفحات نمایش کار کند. به این نوع طراحی سایت، طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو می گویند.

سرعت بارگذاری مناسب

سایت های اختصاصی نباید سرعت کمی داشته باشند. سرعت کم باعث از دست رفتن مخاطبان و کاربران شما می شود. سرعت لود شدن سایت هم چنین در رتبه سایت شما نیز تاثیر بالایی دارد. به طور میانگین سرعت سایت شما باید بین 1 تا 3 ثانیه باشد، یعنی 1 الی 3 ثانیه طول بکشد که یک صفحه سایت بارگذاری شود. در صورتی که این عدد از 5 بالاتر برود کاربران صفحه شما را ترک خواهند کرد.

همه چیز راجب طراحی سایت اختصاصی

پشتیبانی از سایت

همان طور که می دانید سایت بعد از طراحی نیز نیاز به پشتیبانی دارد. سایت های اختصاصی از سایت های دیگر حساس تر هستند و باید بیشتر مراقبشان باشید. بهتر است با همان تیمی که طراحی سایت شما را از ابتدا به عهده داشته است، قراردادهایی برای پشتیبانی از سایت نیز ببندید. تیم طراح شما بهترین گزینه برای پشتیبانی است زیرا در صورت بروز هر گونه مشکل در ادامه راه می تواند با آشنایی کاملی که با کد سایت شما دارد، مشکل را به سرعت برطرف کند.

طراحی سایت اختصاصی خود را به چه تیمی بسپاریم؟

طراحی سایت اختصاصی یک کار حرفه ای است و نیاز به دانش و تجربه بالایی در زمینه برنامه نویسی دارد. اکثر تیم هایی که به برنامه نویسی و طراحی سایت مشغول هستند، از سایت های قالب بندی شده و آماده استفاده می کنند و کمتر در زمینه ی کدنویسی از پایه مهارت دارند. به همین دلیل شما باید کار طراحی سایت خود را به تیمی بسپارید که از لحاظ تجربه و دانش، کمبود نداشته باشد.

تیم طراحی سایت گیتی گت که به سرپرستی امید کربلایی کار می کند، در این زمینه تجربه بالایی دارد. تیم ما به مدت 11 سال است که به کار برنامه نویسی ، طراحی اپلیکیشن ، طراحی سایت ارزان وردپرسی یا انواع سایت های حرفه ای و پیشرفته مشغول است و بیش از 7 سال نیز سابقه مدیریتی دارد. ما می توانیم علاوه بر طراحی سایت و اپلیکیشن اختصاصی برای شما، بسیاری از نکات کسب و کاری را نیز در سایت اختصاصی شما برایتان رعایت کنیم و بهترین خدمات سئو سایت را به شما ارائه دهیم.

جمع بندی نکات مربوط به سایت اختصاصی

سایت اختصاصی نوعی سایت است که بر خلاف بقیه انواع سایت که قالب بندی شده هستند، به صورت اختصاصی و منحصر به فرد طراحی می شود. این سایت ها ویژگی های خاص تری به نسبت سایر انواع سایت دارند و می توان آن ها را سایت های حرفه ای تری نیز به حساب آورد. در این مطلب ما در مورد ویژگی های سایت اختصاصی، مزایای داشتن آن، نکات مهم در طراحی آن و افرادی که به آن نیاز دارند صحبت کردیم. امیدواریم این مطالب در جهت موفقیت بیشتر شما عزیزان مفید بوده باشند.